Skocz do zawartości

Opony do Marin Four Corners

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć!

Chciałbym kupić opony do roweru Marin Four Corners. Koła są na obręczach DT G 540. Szukam opon wytrzymałych, szybkich i dobrych pod system tubeless. Aktualnie są to 700x42, ale zastanawiam się nad 700x40. Myślę, że do 250 złotych za sztukę.

To rower zadaniowy i jeżdżę nim w każdych warunkach i na wszelkich powierzchniach- słońce, deszcz, śnieg, asfalt, szuter, lasy, kamieniste drogi.

Czy moglibyście mi może coś polecić?

Z góry bardzo dziękuję.

Edytowane przez Hardron
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do tej pory w podobnej konfiguracji (te same obręcze) miałem okazję jeździć na Pirelli CInturato Gravel H (bardziej jak slicki) oraz M (z bieżnikiem) a także Continental Terra Trail. Wszystkie z mlekiem, w rozmiarze 40c.

Pirelki są szybkie na asfaltach, te z większym bieżnikiem też, dzięki paskowi, w który układają się wypustki po środku opony. Terra trail też spoko, aczkolwiek z jedną z nich miałem problem z uciekającym powietrzem, nie wiem, czy to kwestia niedokładnego wykonania, ale puszczała powietrze na rantach a mleko nie chciało tego uszczelnić. 
Ogólnie pirelki dużo fajniej i szybciej się uszczelniają.

Wszystkie opony testowałem też na leśnych single trackach (na tych, na które można można wjechać gravelem) i latem, przy dość suchej nawierzchni nie odczułem jakiś poważnych różnic.