Skocz do zawartości

Komplet od chinczyka

Kacper 600

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś skusiłem się na komplet na lato - spodenki +koszulka. Zwracaj uwagę, bo dla mnie okazały się za małe. Dobrałem na podstawie dostępnych rozmiarów w cm podanych przez importera a i tak były za małe. Oddałem bratu. W sumie za ok 100 zł komplet to ok. Pampers żelowy gruby, trochę krzywo wszyty.  Przejechałem się w stroju 2 razy,  spodenki tak jak pisałem były za małe więc szelki trochę upijały. Pampers wygodny. Nie masz w tej koszulce paneli z różnych materiałów , mankiety z gumką takie po staremu. W sumie za te pieniądze może być. 

a jakie masz wymiary i jaki brałeś rozmiar,  ja mam ok 176-178 cm wzrostu i wagę ok. 65kg i zastanawiam się czy wziąć spodenki M czy L, koszulkę to wezmę raczej M 

Już dokładnie nie pamiętam rozmiarów jakie brałem. Ja mam 176 cm i 80 kg. W koszulce miałem za ciasne rękawki, w spodenkach były za ciasne nogawki, były też trochę za krótkie i za krótkie były szelki. Ja mam stosunkowo grube uda po treningach Tae Kwon Do, ręce i klatka też raczej szerszą niż u kolarza. Jutro skontaktuję się z bratem, to podam rozmiar. Ale z tego co pamiętam, to zamówiłem L. 

Dobry wieczór. Ja już po zakupach.

Tak rozmawiacie Panowie, jakby każdy chiński producent stosował się do jednej tabeli rozmiarów, a tak nie jest. Najlepiej chyba pomierzyć swoje pasujące ciuchy i porównać z wymiarami w centymetrach które podaje prawie każdy sklep. Mnie w każdym bądź razie udało się trafić, a z jakości również jestem zadowolony do tego stopnia że już czekam na następne paczki. Udanych zakupów. Pzdr.

3 minuty temu, Kacper 600 napisał:

Dobry wieczór. Ja już po zakupach.

Tak rozmawiacie Panowie, jakby każdy chiński producent stosował się do jednej tabeli rozmiarów, a tak nie jest. Najlepiej chyba pomierzyć swoje pasujące ciuchy i porównać z wymiarami w centymetrach które podaje prawie każdy sklep. Mnie w każdym bądź razie udało się trafić, a z jakości również jestem zadowolony do tego stopnia że już czekam na następne paczki. Udanych zakupów. Pzdr.

Kacprze, od pytania w pazdzierniku kupileś komplet, jesteś zadowolony a nawet się nie podzieliłeś informacją...

Teraz mi głupio.

Może pomogę troszkę mówiąc, że na tym forum temat jest obszerniej rozwinięty w "luźnych pogaduchach", coś tam aliexpres, ale to pewnie wiecie.

Może chociaż trochę usprawiedliwi mnie to ,że moje pytanie przeszło jakoś bez echa. Pzdr.

11 godzin temu, eldomello napisał:

Już dokładnie nie pamiętam rozmiarów jakie brałem. Ja mam 176 cm i 80 kg. W koszulce miałem za ciasne rękawki, w spodenkach były za ciasne nogawki, były też trochę za krótkie i za krótkie były szelki. Ja mam stosunkowo grube uda po treningach Tae Kwon Do, ręce i klatka też raczej szerszą niż u kolarza. Jutro skontaktuję się z bratem, to podam rozmiar. Ale z tego co pamiętam, to zamówiłem L. 

Sprawdziłem i zamawiałem rozmiar L, który okazał się za mały. W Chińczykach jest zaniżona rozmiarówka, proponuję brać rozmiar większy.

Ogólnie dobrze jest się pomierzyć i patrzeć na tabelę rozmiarów danego producenta. Ja w ten sposób nabyłem parę kompletów i jakoś dramatycznie się nie pomyliłem ani razu - każdy strój nadaje się do jazdy, nawet jeśli czasem mógłby być gdzieś nieco luźniejszy bądź bardziej dopasowany, ale to już kwestia mojej specyficznej budowy ;) Co do jakości - to ogólnie nie mam zastrzeżeń (kupowałem o takich sprzedawców jak Phtxolue i Racmmer), przy czym należy pamiętać, że krytycznym elementem jest tu pampers, który do jazd ponad 100 km raczej niespecjalnie się nadaje (to dotyczy spodenek Phtxolue, bo w tych od Racmmera jeszcze nie miałem okazji przetestować na dłuższym dystansie). Poza tym - jakość tych produktów jak dla mnie jest ok.

Dnia 27.02.2018 o 10:16, de Villars napisał:

Ogólnie dobrze jest się pomierzyć i patrzeć na tabelę rozmiarów danego producenta. Ja w ten sposób nabyłem parę kompletów i jakoś dramatycznie się nie pomyliłem ani razu - każdy strój nadaje się do jazdy, nawet jeśli czasem mógłby być gdzieś nieco luźniejszy bądź bardziej dopasowany, ale to już kwestia mojej specyficznej budowy ;) Co do jakości - to ogólnie nie mam zastrzeżeń (kupowałem o takich sprzedawców jak Phtxolue i Racmmer), przy czym należy pamiętać, że krytycznym elementem jest tu pampers, który do jazd ponad 100 km raczej niespecjalnie się nadaje (to dotyczy spodenek Phtxolue, bo w tych od Racmmera jeszcze nie miałem okazji przetestować na dłuższym dystansie). Poza tym - jakość tych produktów jak dla mnie jest ok.

Odnośnie pampersa. Poniżej zamieszczam zdjęcia pampersa od frendów z Alii... po przebiegu około 2000 km i 40 praniach.

IMG_20180219_133836.jpg IMG_20180219_133917.jpg
  • Lubię to! 1
Odnośnie pampersa. Poniżej zamieszczam zdjęcia pampersa od frendów z Alii... po przebiegu około 2000 km i 40 praniach.

IMG_20180219_133836.thumb.jpg.0d2d32311e2eb19b2120e92b025121f2.jpgIMG_20180219_133917.thumb.jpg.48f6cf35693fbd7fff7cdf9317c34d4f.jpg
To Twoje zdjęcia ?
Przeciąłeś wkładke ?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

7 minut temu, dzordz napisał:

To Twoje zdjęcia ?
Przeciąłeś wkładke ?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Tak, ponieważ schudłem na tyle że kupiłem mniejszy rozmiar a zawsze interesowało mnie co jest w środku hihi. 

• Lubię to! 1