Gość Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Czy przerzutka tylna Acera RD-M3000 bedzie pasować do kasety i manetki ośmio rzędowej? Czy może ta przerzutka ma inne indeksowanie niż jej starszy model? Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Shimano na swojej stronie twierdzi, że nie. Jednak biorąc pod uwagę, ze to manetka jest indeksowana, a nie przerzutka to moim zdaniem nie powinno być ze współpracą problemów. Dopiero Dyna-Sys stnaowi problem z uwagi na uciąg glinki 1:1. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Pytam o to, bo mam do wyregulowania taki zestaw i za cholere nie moge tego ogarnąć. Wiec może to jednak wina tej przerzutki? Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 A co dokładnie się dzieje? Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Jak dolne biegi wchodzą płynnie powiedzmy od 8 do 3 to reszcie brakuje i musze lekko manetka dociagać żeby wskakiwały . Jak juz powiedzmy ze jakoś uda sie wyregulować to żeby w gore szły płynnie, to przy zrzucaniu, w połowie zaczynaja sie problemy bo nagle jakby minimalnie brakowało i łancuch nie chce przeskoczyc niżej. Jak lekko dotkne ja palcem to wtedy łańcuch przeskakuje jak nalezy. wygladąda to tak jakby linka miała jakies opory. Linki, pancerze, kaseta, łańcuch sa nowe, chodzą bez oporów. Regulacje wydaje mi sie że przeprowadzam zgodnie ze sztuka, najpierw zakresy bez linki potem regulacje już z linką. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Wygląda na to, że to nie wina przerzutki. Czasami po założeniu nowych pancerzy trzeba trochę pobawić się manetką, aby linka ułożyła się w końcówkach pancerzy,bo otwory musza się trochę wyrobić. Ruchy śrubą baryłkową przy nowej lince powinny być bardzo delikatne. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi