cieniu9 Napisano 6 Październik 2017 Udostępnij Napisano 6 Październik 2017 Witam, Mam problem z rozmiarem w Planet X. Mam 180cm i dość długie ramiona 73cm. Co byście wybrali na moim miejscu. Tu moje pomiary i wynik z Calculatora Competitive Cyclist. A tuż pod tym wymiary ramy Planet X nad zakupem której się zastanawiam Pozdrawiam, Tomek P.S. Zastanawiałem się nad ramą L ale w niej Top Tube (górna rura) to az 570mm nie wiem czy nie zbyt dużo nawet jak na moje długie ramiona. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 6 Październik 2017 Udostępnij Napisano 6 Październik 2017 Pływanie 2 godziny temu, cieniu9 napisał: Mam 180cm i dość długie ramiona 73cm. Co byście wybrali na moim miejscu. Pływanie A tak serio: brałbym rozmiar XL, a długością rąk sie nie przejmuj,bo możesz wyregulować pozycję seatbackiem oraz zmianą długości mostka Odnośnik do komentarza
cieniu9 Napisano 6 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Październik 2017 XL ? Ja się zastanawiałem czy L nie jest za duże. L lub M. Takiej odpowiedzi się nie spodziewałem Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 22 Październik 2017 Udostępnij Napisano 22 Październik 2017 (edytowane) Dnia 6.10.2017 o 14:58, cieniu9 napisał: XL ? Ja się zastanawiałem czy L nie jest za duże. L lub M. Takiej odpowiedzi się nie spodziewałem Podaj nam jeszcze swój przekrok. Poniżej napisałem jak dokonać tego pomiaru. O ramiona bym się nie martwił, gdyż jakby co zawsze będziesz mógł dokonać tzw. bike fitting i zamontujesz np, dłuższy mostek lub dasz go na ujemny kąt. Stajesz boso przy ścianie w lekkim rozkroku (najlepiej na szerokości ramion), Pomiędzy nogi włóż jakąś książkę czy to poziomicę, dociśnij dosyć mocno do krocza i zaznacz tę wysokość na ścianie, Edytowane 22 Październik 2017 przez Gość Odnośnik do komentarza
sinypl Napisano 19 Wrzesień 2018 Udostępnij Napisano 19 Wrzesień 2018 no i jaki kupiłeś? jeśli kupiłeś Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi