sałron Opublikowano 12 Maja 2022 Opublikowano 12 Maja 2022 Matthew (czyli Founder & Engineer Outbound Lighting) włożył w ten projekt kupę wiedzy i pasji. Trzeba przyznać, że po latach niemieckiej dominacji na rynku rowerowych lamp z cutoffem, szukuje się naprawdę dobra rzecz zrobiona po amerykańsku. Rzut światła na dłoń zapowiada niezły beam... 1
beneq Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 7 godzin temu, sałron napisał: Matthew (czyli Founder & Engineer Outbound Lighting) włożył w ten projekt kupę wiedzy i pasji. Rzut światła na dłoń zapowiada niezły beam... Smaka narobiłeś, 179$, ale wyprzedane, może tylko chwilowo.
sałron Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 beneq, Nie wyprzedane, tylko czeka na premierę. Miała być pod koniec maja, ale dowiedziałem się, że raczej trzeba się nastawiać na połowę czerwca. 1
Nemrod Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Opublikowano 13 Maja 2022 Na premierę czeka też nowa lampka BM: Ixon IQ-XM speed. Podobnie jak stary speed zasilana dodatkowym pakietem. 170luxów i tryb świateł długich: https://www.bumm.de/en/products/akku-scheinwerfer/parent/168/produkt/168-35la-01.html?
beneq Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 3 godziny temu, sałron napisał: beneq, Nie wyprzedane, tylko czeka na premierę. Ech, mogli napisać coming soon, taki sold out nie będąc w temacie zabrzmiało jak zabrzmiało, będzie w połowie czerwca też super, zdążę dozbierać
Krzysiek744 Opublikowano 18 Maja 2022 Opublikowano 18 Maja 2022 W dniu 31.03.2022 o 19:08, sałron napisał: Na maj '2022 planowana jest premiera zapowiadanej od jesieni '2020 lampy Outbound Detour. W końcu otrzymujemy zasilanie (ogniwo 21700) zintegrowane z lampą (szkoda, że nie szybko wymienne - ale będzie możliwość wspomagania się powerbankiem). Będzie to trzecia kompaktowa lampa tego producenta (po Hangover i Trail Evo), ale pierwsza (i jednocześnie zastępująca Road Edition z zewnętrznym pakietem zasilającym) przeznaczona do użytku w ruchu ulicznym, czyli z oczekiwanym przez rowerzystów "cut-offem". Od strony optycznej i ogólnie konstrukcyjnej (m.in. wyglądające na solidne mocowanie do kierownicy) zapowiada się interesująco. Jako źródło światła zastosowano dwie diody Cree XD16 z których uzyskano 1100-1200 lm. Światła powinno być więc około 2x więcej w porównaniu z BM IXON Space. Przy aktualnym kursie USD trzeba przygotować się na okolice 1100 zł (z cłem i VATem)... https://www.outboundlighting.com/products/detour Ależ ta moc to już chyba trochę na zapas
sałron Opublikowano 29 Czerwca 2022 Opublikowano 29 Czerwca 2022 (edytowane) W dniu 13.05.2022 o 15:35, beneq napisał: Ech, mogli napisać coming soon, taki sold out nie będąc w temacie zabrzmiało jak zabrzmiało, będzie w połowie czerwca też super, zdążę dozbierać Pierwsze 1000 sztuk dostępne od kilku godzin... :-] Edytowane 29 Czerwca 2022 przez sałron
sałron Opublikowano 4 Lipca 2022 Opublikowano 4 Lipca 2022 youtube.com/watch?v=rdBuYe0OB8w Materiał sprzed niemal dwóch lat. Jeden z komentarzy pod filmem: Do not touch this company or any of their products. They have taken over £300,000 from investors on Kickstarter and other platforms but two years on are yet to deliver anything. Despite that they attempted to launch another Kickstarter for the same light (it was shut down after complaints) and are trying to sell the lights online through other retailers.
Nenedugo Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 @Nemrod trochę odświeżam temat ale nie doczekałem się odpowiedzi a temat wrócił jak bumerang z zakupem lampki Chodzi o Fenixa - czy można ładować w czasie jazdy W dniu 16.01.2022 o 18:17, Nemrod napisał: 1. Z tego co pamiętam to nie można jej ładować w czasie pracy. Braciszek ma i mogę jeszcze sprawdzić. 2.Nie miałem. 3. Da radę ładować. Najlepszy rozkład światła z wymienionych lampek. Na ultra wziąłbym Navi. Dokupić 2 aku i problemu z ładowaniem nie ma.
pecio Opublikowano 18 Lipca 2022 Opublikowano 18 Lipca 2022 Jak ma port USB to każdego Fenixa można "dodatkowo zasilić " zewnętrznym źródłem zasilania. Ba mało tego część Fenixów może działać jako powerbanki dla innych urządzeń.
Nenedugo Opublikowano 22 Lipca 2022 Opublikowano 22 Lipca 2022 @pecio no właśnie chodzi mi o potwierdzenie tego bo spotkałem się z tym że lampka ma port USB-C a ładuje się tylko przez 230V z gniazdka. Dlatego to dla mnie tak istotne czy tak faktycznie jest
pecio Opublikowano 30 Lipca 2022 Opublikowano 30 Lipca 2022 A jakiego Fenixa masz ? Z rowerowych to wiem ,że Fenix BC26R można ładować z powerbanka ale musi być bardzo konkretny. A model BC 30 to nie musisz ładować bo szybciej i prościej wymienić akumulatorki pospolite ogniwa 18650.
kamilw Opublikowano 30 Lipca 2022 Opublikowano 30 Lipca 2022 Odnośnie lampki Fenix BC30.Mam ją od ok. 5 lat. (Wersja 1.0) Zostało tu napisane, że nie ma ona odcięcia. I tu muszę napisać, że ma i nie ma. ( Jak świeci pokazuję na załączonych zdjęciach.) Od góry jest przycięcie, ale nie jest ono idealne i trochę światła "przecieka" górą. (Mam nadzieję, że widać to na zdjęciach). Można oślepić ludzi z naprzeciwka, ale nie pełną mocą. Co do rozkładu światła, to jeden wielki hotspot i doświetlenie wokół niego. Da się z tym jeździć, ale miałem styczność z lepszymi lampkami.Z zalet:- Wymienne baterie,- pilot (w wersji 1.0 na kablu, w wersji 2.0 bez kabla) - klika się, żeby poświecić długimi.Czy bym ją polecił? To zależy. Do lasu czy parku jest OK. Na szosie ujdzie (zdecydowanie wolę wąski, długi i równomierny obszar podświetlenia niż hotspot z otoczką). Kiedyś miałem lampkę Mactronic Tripper. Była trochę ciemna, ale rozkład światła miała fajny. Niestety mocowanie tam było bardzo słabe i lampka gdzieś w drodze odpadła.Teraz szukam czegoś, co- można zamontować na szosie do adaptera GoPro pod uchwytem Garmina,- ma wymienne ogniwa,- ma dobre odcięcie,- nie ma akumulatora na kablu.I po przeczytaniu tego wątku wydaje mi się, że jedynie Navi800 spełnia te warunki, ale może się mylę. Macie jakieś inne propozycje? Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
kamilw Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Rockbros D3-1000 i Rockbros R3-1000.Czy ktoś z was spotkał się już z tymi lampkami? Z tego widzę na Aliexpress i Allegro oraz na Youtube są to lampki z lustrem, więc powinny być z odcięciem (chyba). Obie lampki to chyba to samo z tą różnicą, że wersja D jest montowana pod licznikiem na uchwyt GoPro, a wersja R wydaje mi się, że jest montowana na kierownicy.Ciekaw jestem czy ktoś z Was miał z nimi styczność i czy jest w stanie coś o nich więcej powiedzieć.
m-peter Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 W dniu 12.08.2022 o 16:26, kamilw napisał: Rockbros D3-1000 i Rockbros R3-1000. Czy ktoś z was spotkał się już z tymi lampkami? Z tego widzę na Aliexpress i Allegro oraz na Youtube są to lampki z lustrem, więc powinny być z odcięciem (chyba). Obie lampki to chyba to samo z tą różnicą, że wersja D jest montowana pod licznikiem na uchwyt GoPro, a wersja R wydaje mi się, że jest montowana na kierownicy. Ciekaw jestem czy ktoś z Was miał z nimi styczność i czy jest w stanie coś o nich więcej powiedzieć. Mam wersje mintowaną pod licznikiem. Lampka ma odcięcie i bardzo dobrze świeci. Jakość zaskakująca jak na tę cenę. Mam również poprzednią wersję o mocy 600 lumenów. Żadnych problemów. 1
hal900 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 https://allegro.pl/oferta/lampka-rowerowa-x5-t6-led-na-usb-tylna-10992199731?snapshot=MjAyMi0wOC0xNFQyMjoyMjo0Mi4xOTRaO2J1eWVyOzUyZjkyMDViNTg3MGQ2MjMzZGQwM2I5MTE3NTY3Yjg1MWIwOTM5ZGMxOWU3ZTRhZWMyMmJmZDI2ZmQyOTBmZjg%3D a co powiecie na taką?
kamilw Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 https://allegro.pl/oferta/lampka-rowerowa-x5-t6-led-na-usb-tylna-10992199731?snapshot=MjAyMi0wOC0xNFQyMjoyMjo0Mi4xOTRaO2J1eWVyOzUyZjkyMDViNTg3MGQ2MjMzZGQwM2I5MTE3NTY3Yjg1MWIwOTM5ZGMxOWU3ZTRhZWMyMmJmZDI2ZmQyOTBmZjg%3D a co powiecie na taką?Nie bardzo wiadomo ile to ma mocy, ale 5 diod Cree i brak odcięcia? Czyste zło. Każdy idący/jadący z naprzeciwka będzie Ci życzyć wizyty w rowie.
kamilw Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Czytałeś co tu było napisane? Cały wątek jest o tym.W skrócie - takie manipulowanie wiązki światła, by nie oślepiać ludzi na wprost Ciebie. Można to robić za pomocą kolimatora (rozpraszacza światła), albo za pomocą odpowiedniego ułożenia luster.
Silver Surfer Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Cześć.Miał ktoś doczynienia z serią Sigma Aura? Miałem właśnie zamawiać sprawdzony zestaw lampek rowerowych z Lidla w wersji 70 lux (z odcięciem) + światło tylne z funkcją stopu. Przez przypadek jednak znalazłem informację o podobnym zestawie od Sigmy tj. Aura 100 oraz Blaze link (również z funkcją światła stopu).No i teraz się zastanawiam czy wydać ponad 3 razy więcej za te 30% więcej światła, więcej trybów (100/75/50/25 lux) i lepsze czasy pracy na baterii? Z drugiej strony jak padnie wbudowana bateria to 330 złotych boli bardziej niż 99 I bądź tu mądry Jeżdżę po szosie i ścieżkach rowerowych, czasem mogę zjechać na jakąś gruntową, chociaż na oponach 25c robię to niechętnie - rozkład światła by mi pasował
Nemrod Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Sigmy mają całkiem dobry rozkład światła i przyzwoity zasięg. Jak dla mnie wadę mają taką samą jak lampki Trelocka. Sam strumień światła jest wąski. Odczuwalny jest szczególnie brak szerszego doświetlenia bliskiego pola przy pokonywaniu ciasnych zakrętów. 1
Silver Surfer Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Sigmy mają całkiem dobry rozkład światła i przyzwoity zasięg. Jak dla mnie wadę mają taką samą jak lampki Trelocka. Sam strumień światła jest wąski. Odczuwalny jest szczególnie brak szerszego doświetlenia bliskiego pola przy pokonywaniu ciasnych zakrętów. Przepraszam, że z opóźnieniem, ale dziękuję za informację. Ostatecznie jednak przeważył aspekt ekonomiczny i fakt, że za cenę jednej Sigmy mam komplet oświetlenia dla siebie, syna i żony Jakby ktoś był zainteresowany to mogę zrobić zdjęcia jak świeci te deklarowane 70 lux-ów. Potrzebowałbym tylko podpowiedzi co do czasu naświetlania (niestety tylko telefon).
Nemrod Opublikowano 30 Września 2022 Autor Opublikowano 30 Września 2022 Trek ( ciekawe czemu nie pod brandem Bontrager) wypuścił nowe lampki z odcięciem:
Rekomendowane odpowiedzi