Skocz do zawartości

Recenzja lampki Kross Flash

Kajgana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Długo szukałem dla siebie lampki przedniej, w rozsądnej cenie, na baterie.  Lampka ma wieczorami pozwolić dokończyć wycieczkę, czasem pojechać gdzieś po zmroku. Nie chciałem dawać za lampkę paru stówek. A tyle czytałem, że tanie lampki są bez sensu, że miałem pewne obawy. Ale przyszła jesień, i trzeba było się na coś zdecydować. Więc kupiłem:

https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/lampki-przednie/p,lampka-przednia-flash-srebrno-czarna-kross,511400.html

Mi udało się kupić ją na allegro za  52 zł i z darmową przesyłką.

I jestem super zadowolony!

Lampka świeci nad wyraz dobrze!  Widać dobrze na 10-15m do przodu. Posiada 3 tryby: 100%, 50% i tryb strobo. Do jazdy po mieście wystarcza 50%. W miejscach nieoświetlonych 100% pozwala zauważyć każdą dziurę w jezdni odpowiednio wcześniej, żeby przy prędkości około 20 km/h spokojnie zareagować. Dla szosowców może być trochę mało. 

Dołączam zdjęcia, pierwsze to 100%, drugie 50%, chociaż nie oddają one jak dobrze świeci.

Lampka posiada z każdego boku po jednej małej diodzie, która sprawia, że jesteśmy dość dobrze widoczni z boku.

W zestawie mocowanie bez narzędziowe z dobrego tworzywa sztucznego oraz baterie, których żywotność cały czas mnie zaskakuje.

Mam nadzieje, ze komuś się przyda taki opis.

IMG_20171001_193020.jpg IMG_20171001_193036.jpg
Opublikowano (edytowane)

Szału nie ma z tym snopem światła.

Moja chińska latarka z diodą CREE za 29zł świeci lepiej.

W tej kwocie jest cała masa latarek/lampek które świecą lepiej.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tutaj niestety się zgodzę ze SpiderMAN'em. Polecam budżetowe oświetlenie marki Falcon, produkowane przez Mactronica.

Opublikowano
Godzinę temu, zibi_j1 napisał:

ja cierpliwie czekam na Convoy'a s2+ mam nadzieję że będzie warto

O tych lampkach złego słowa nigdzie nie czytałem... Ale to już nie ten przedział cenowy...