Gutekc75 Opublikowano 12 Lipca 2024 Opublikowano 12 Lipca 2024 Witam, Jestem nowy na forum. Nie wiem czy post w dobrym dziale wrzuciłem. Ostatnio znalazłem fajną ofertę na rower KROSS ESKER HYBRID 2.0 MS, czy ktoś już miał okazję zetknąć się z tym modelem? Czy wart jest swojej ceny? Teraz na stronie Kross mają promocję i z prawie 11 tys jest przeceniony na 6 tys.
Chrismel Opublikowano 12 Lipca 2024 Opublikowano 12 Lipca 2024 Od tej kwoty zaczynają się ceny normalnych graveli. Tutaj masz wszystkie najtańsze marne podzespoły. Stopniowanie kasety z dużymi przeskokami, bardzo słabe hamulce itd. Napęd elektryczny także. Jak jeździsz dużo to nie warto takiego roweru kupować bo nie będzie trwały. Jak jeździsz mało to tym bardziej bo po co Ci silnik. Więc kup sobie normalnego, porządnie wyposażonego gravela (GRX, sztywne osie) i ciesz się z zakupu przez długie lata. 1
Gutekc75 Opublikowano 12 Lipca 2024 Autor Opublikowano 12 Lipca 2024 4 godziny temu, Chrismel napisał(a): Od tej kwoty zaczynają się ceny normalnych graveli. Tutaj masz wszystkie najtańsze marne podzespoły. Stopniowanie kasety z dużymi przeskokami, bardzo słabe hamulce itd. Napęd elektryczny także. Jak jeździsz dużo to nie warto takiego roweru kupować bo nie będzie trwały. Jak jeździsz mało to tym bardziej bo po co Ci silnik. Więc kup sobie normalnego, porządnie wyposażonego gravela (GRX, sztywne osie) i ciesz się z zakupu przez długie lata. Teraz mam Gravela specialized divarge. Na osprzęcie shimano sora i hamulce mechaniczne. Staram się jeździć cały rok chociaż na zimę mam rower crossowy z szerszą oponą i na hamulcach hydraulicznych. Robię takie trasy po ok 30-40 km dziennie. Czasami dłuższe ale to z dwa razy na miesiąc w sezonie. Ogólnie ten gravel jest spoko ale ciut za małą ramę kupiłem i czasami też jak mocno wieje a jest spoko pogoda to jakoś nie mam chęci jeździć a z wspomaganiem chciałem żeby właśnie we wietrzne dni jeździć.
Rozwiązanie Chrismel Opublikowano 12 Lipca 2024 Rozwiązanie Opublikowano 12 Lipca 2024 Twoje pieniądze, Twój wybór. Mi by szkoda było wydać 6000 na kupę gruzu kiedy za niewiele większe pieniądze mógłbym mieć naprawdę porządnego gravela na oponach z najwyższej półki (to ostatnie jest mega ważne).
Rekomendowane odpowiedzi