nikjestzajęty Opublikowano 6 Lipca 2024 Opublikowano 6 Lipca 2024 Odpowietrzono hamulce i wstawiono klocki metaliczne do tarczy "resin pad only" jak siedzę na rowerze to nie piszcz tztż
multijumper Opublikowano 7 Lipca 2024 Opublikowano 7 Lipca 2024 Teoretycznie jak tarcza oficjalnie przyjmuje tylko żywiczne to niby powinno tak być ale osobiście bym się tym nie przejmował, zapewne jest to podyktowane trwałością tarczy a nie skutecznością. Jak sądzę chodzi o tarcze Shimano, moim zdaniem te kanapki nie nadają się do żadnych klocków, nadają się do podmiany na prawdziwe stalówki które być może są cięższe ale mają dużo lepszą kulturę pracy jak i skuteczność. Sam przerabiam temat w rowerze syna, po pierwsze wymagają długiego docierania żeby pojawiła się jako taka skuteczność, po drugie częstego odtłuszczania, ja postanowiłem się ich pozbyć i złożyć z innej firmy, w drugim rowerze są Hayes'y i pracują zupełnie inaczej, szkoda czasu i nerw, być może z wyższych grup są lepsze ale ja i tak nie mam zamiaru się w to bawić. Jedyna rada to odtłuszczanie i to częste, oczywiście pozostaje kwestia dobrego ustawienia zacisków ale to raczej wina "jakości" tych tarcz, nie namawiam do wymiany ale ja osobiście odchodzę w tym temacie od firmy Shimano i nic tego nie zmieni.
Rekomendowane odpowiedzi