Skocz do zawartości

boxerki z wykładką ?

axeleres31

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ja mogę polecić boxerki Endura Clickfast 8-P Coolmax Mesh Liner
Zakupiłem je jako alternatywę dla spodenek rowerowych z wkładką.

Używam ich wraz ze spodenkami do biegania i spisują sie znakomicie.

Dobrze przylegają do ciała, nie podwijają sie.

Dzieki tym gatką muj tyłek nie cierpi na siodełku kross'a

Opublikowano

dzieki za odpowiedzi..prześpię się z tym wszystkim

• 1 rok później...
Opublikowano (edytowane)

Mam je i najprościej mówiąc jest to standardowa grubość odzieży termo. Bokserki ładnie leżą i nie marszczą się w sposób który powodowałby otarcia. A wkładka faktycznie rewelka. Dlatego mam też zwykłe spodenki rowerowe tej firmy.

Edytowane przez Red
Opublikowano

Czyli można śmiało w nich w obecnych temperaturach pod szortami śmigać?

Opublikowano
2 godziny temu, piter614 napisał:
W dniu 3.10.2017 o 20:00, Sziva napisał:
Ja mam damską wersję takich bokserek: http://allegro.pl/berkner-ultra-bokserki-z-rowerowa-wkladka-m-l-i6781964453.html
Wkładka jest moim zdaniem rewelacyjna - a przynajmniej dla mnie bardzo wygodna. Jeśli masz Intersport gdzieś w pobliżu, to mają oni bokserki Berknera w sprzedaży. Można pójść i pomacać emoji6.png 

Ta bielizna jest cienka?

No taka zwykła jest - jak gacie.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odkopię trochę temat.

Planuję kupić pierwszy rower gravel / szosa endurance 
Wcześniej jeździłem na MTB (full) więc nie używałem typowych spodenek kolarskich z wkładką.
Chciałbym jeździć w normalnych spodenkach lecz może być problem z adaptacją do siodełka na sztywnej ramie.
Myślałem o bieliźnie z wkładką pod zwykłe spodenki.

Aktualnie mam dwa typy z aliexpress:
1: Santic 
H0ef3fee0769a44f5af484384a58d7ea4i.thumb.jpg.384f4a0876b9a23566a6747854d9018d.jpg

2: X-Tiger
comment_1598612124J5U4Q5gth3wqVYVOdqSDle.thumb.jpg.57f8119b3549b545986dcb4c245abeee.jpg

Czy sprawdziłyby się? Obie propozycje w podobnej cenie 55-60 zł.

Czy jednak warto dopłacić np do:
Berkner Ultra https://allegro.pl/oferta/bokserki-rowerowe-berkner-ultra-meskie-l-xl-8148538454

Opublikowano

tych pierwszych nie mam, za to berknera polecam, naprawdę dobre

Opublikowano
W dniu 30.08.2020 o 21:42, Pavvlo napisał:

2: X-Tiger
comment_1598612124J5U4Q5gth3wqVYVOdqSDle.thumb.jpg.57f8119b3549b545986dcb4c245abeee.jpg

Tego nawet nie kupuj, straszny badziew, po 40 km zdejmowałem je w lesie w krzakach :D i do domu jechałem w samych spodenkach, miałem wrażenie, że tyłek mi się zagotował i obrał se skóry. Lepiej dopłacić do czegoś lepszego.

Opublikowano

Mogę się tylko przyłączyć do powyższych postów - Berkner.

Opublikowano

Hmm , a ja wymieniłem .... Siodełko na Brooks B17 i jeżdżę bez żadnej wkładki

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wielu przedmówców poleca Berknera. Ja też polecam wkładkę, natomiast radzę od razu zwrócić uwagę na grubość ud bo ja miałem z tym problem (nogawki były nieprzyjemnie ciasne na udach choć reszta pasowała). Dopiero jak trochę schudłem to przestało mi to doskwierać i gatki zaczęły być super.

Opublikowano

Ja też miałem z tym problem więc nogawki .... obciąłem. No nie osobiście. Krawcowa.

Opublikowano

Kupiłem i ja bokserki Berknera. Niestety od razu poszły do znajomej krawcowej. Luźne nogawki da się przeżyć,ale wkładka wszyta tak by chroniła chyba nerki. 8,5 cm za wysoko. Na kości kulszowe pozostał wąski pasek,teoretycznie przeznaczony pod perineum. Dla mnie to dyskwalifikacja Berknera na przyszłość.

Opublikowano

Również szukam tego typu bokserek. Naczytałem się że dla osób które się bardzo pocą (m. in. ja) nie są polecane wkładki żelowe. Moglibyście się do tego odnieść? 
Traktując to jako wytyczne, szukam bokserek z wkładką z gąbki i ciężko coś znaleźć. Na ten teraz zostają bokserki Brubeck.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Te tanie z deca(bodajze 40pln) sa piankowe. 

Ja rowniez szukam cos taniego, na kilka godzin bo jednak po 30-40km odczowam dyskomfort nawet na trekkingu.

Opublikowano

Miałem kiedyś trochę już przyklepane piankowe spodenki które w cieplejsze dni potrafiły dać się we znaki a ponieważ nie chciało mi się jeszcze inwestować w nowe zacząłem na dłuższe wypady używać kremu na odparzenia i pomagało. Nazwy nie pamiętam ale teraz z tego co widziałem są specjalne kosmetyki do tego dedykowane. 

Opublikowano

Teraz to sa kosmetyki do wszystkiego. A wiele to jest to samo tylko zmienia sie przeznaczenie. Wiec zapewne to zwykla maść na otarcia, tylko z wyzsza cena. 

Ale dzieki za tip. To sie moze przydac.

Opublikowano
W dniu 25.09.2020 o 09:23, Wojtek O. napisał:

Te tanie z deca(bodajze 40pln) sa piankowe. 

Ja rowniez szukam cos taniego, na kilka godzin bo jednak po 30-40km odczowam dyskomfort nawet na trekkingu.

Jeśli dyskomfort występuje na tak krótkich jazdach,raczej winne jest siodełko. Wkładki są jedynie by stworzyć przestrzeń wentylowaną między tyłkiem a siodełkiem. Przy dobrze dobranym siodełku,taki dystans pokonuje się w zwykłych bojówkach. Miałem to szczęście,że na "swoje" siodełko trafiłem za trzecim zakupem. Kolejna przyczyna odparzeń może być siodełko za miękkie. Siłą rzeczy w takie siodło tyłek wciska się głębiej,a co za tym idzie,zwiększa się powierzchnia styku skóra-poszycie siodełka. Kolejnym aspektem jest wentylowanie zadka podczas jazdy. Nie ukrywam,też często o tym zapominam,ale staram się co 10-20 minut,stawać na pedałach i przewietrzać cztery litery.