Hęcior Opublikowano 17 Czerwca 2024 Opublikowano 17 Czerwca 2024 Hej, dzisiaj zauważyłem że manetka slx jest jakaś lużna jak się przyjrzalem to zauważyłem że musiałem zgubić śrubkę mocującą czy ktoś może mnie nakierować czego szukać niewiem rozmiar gwinu długość czy kupie w Castoramie czy tylko rowerowy?
multijumper Opublikowano 19 Czerwca 2024 Opublikowano 19 Czerwca 2024 Przestaw manetkę tak na kierownicy żebyś mógł spokojnie tam wkręcić jakąkolwiek śrubę, wygląda na 5mm może 6mm ale łeb śruby musi być z kołnierzem. Gwint sprawdzisz wkręcając np. wspomnianą szóstkę bez żadnego oporu, jak na początku już będzie jakiś nietypowy opór to znaczy że jest potrzebny inny zwój gwintu. Łeb śruby kołnierzowy to znaczy spłaszczony bo takie jest gniazdo, jak masz suwmiarkę to zmierzysz średnice kołnierza oraz głębokość na jaką ma wejść śruba. Pod śrubą pewnie potrzebna podkładka na wymiar, lub gumowy oring do uszczelnienia, moim zdaniem warto spróbować z marketowymi bo wydasz grosze i powinno pasować, taki oring też znajdziesz ale dłużej będziesz szukał.
Rekomendowane odpowiedzi