alienusa Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Witam, z racji dużej obniżki na Romet Huragan 4 (2023r) bo można go dostać już w okolicy 3,5k. Zastanawiam się nad jego zakupem, tylko męczy mnie pytanie jakiej szerokości opony maksymalnie można do niego wstawić. Oryginalnie ma 700x28c, w mojej okolicy mam głownie asfalt tylko zdarzają się czasami gorszej jakości nawierzchnie i chciałbym wiedzieć czy w razie w, na przyszłość mógłbym tam wstawić jakieś bardziej "gravelowe" opony. Oczywiście nie mam na myśli opon aby jechać stricte lasem ale bardziej jakąś ubitą polną drogą czy krótkie odcinki szutrem. Pozdrawiam
Greg29 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Za bardzo Romet się tym nie chwali, testów też za bardzo nie ma ale tutaj gość twierdzi, że wejdą 30-32c, z tyłu nawet 35c (od 7:30 min): https://youtu.be/gz8I4CHUvvg?si=qJMphCbNC8rPXkOl A można wiedzieć dlaczego akurat Romet? Za około 3,5k zł masz też Sensę Romagna Disc też na Tiagrze i przynajmniej z hydraulicznymi hamulcami a nie mechanicznymi tarczami
Alinbike Opublikowano 19 Czerwca 2024 Opublikowano 19 Czerwca 2024 W dniu 14.06.2024 o 19:25, Greg29 napisał(a): Za bardzo Romet się tym nie chwali, testów też za bardzo nie ma ale tutaj gość twierdzi, że wejdą 30-32c, z tyłu nawet 35c (od 7:30 min): https://youtu.be/gz8I4CHUvvg?si=qJMphCbNC8rPXkOl A można wiedzieć dlaczego akurat Romet? Za około 3,5k zł masz też Sensę Romagna Disc też na Tiagrze i przynajmniej z hydraulicznymi hamulcami a nie mechanicznymi tarczami Jak przeglądałem różne oferty to ten Romet w cenie 3,5k wydawał się najlepszym wyborem w stosunku cena - jakość, tym bardziej że lubię jeśli mogę, wspierać Polskie firmy. Widziałem to video, tylko jakoś mało przekonywujący był z tym 32c. Fakt nigdzie nie mogę znaleźć czy wejdzie tam "chociaż" 32c czy nie. Tej Sensy w tej cenie nigdzie nie widziałem, jak sprawdzałem to była coś w okolicach bodajże 4-4,5k jeśli dobrze pamiętam, choć mogę się tu mylić.
Greg29 Opublikowano 20 Czerwca 2024 Opublikowano 20 Czerwca 2024 Teraz widzę, że faktycznie jest trochę drożej - pewnie z powodu sezonu rowerowego ale jeszcze późną zimą / wczesną wiosną były w cenie około 3,5k bo wtedy kupowałem swój rower i się interesowałem. Co prawda finalnie kupiłem grawela ale szosa też mi chodzi po głowie tylko jak przekonać żonę do czwartego roweru - twierdzi, że 3 to już przesada 😁
Rekomendowane odpowiedzi