profaner Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Dzien dobry. Od jakiegoś czasu planuję córkę przesadzić na większy rower. Teraz jeździ na jakimś Giancie XS lub S koła 26". Szukałem czegoś z damską ramą i ogólnie jest to wymaganie które bardzo utrudnia poszukiwania. Zastanawiam się więc czy mógłby ktoś coś polecić, najchętniej z damską ramą albo mocny sloping. Problemem oczywiście jest cena (ale to mniejszy problem) i waga. Większość damskich rowerów jest wyposażona we wszystko co jest średnio potrzebne za to tworzy imponującą wagę 15 kg na finiszu. Zastanawiałem się też nad zbudowaniem czegoś na bazie retro również na kołach 26" Mam jakiegoś treka 7000 chyba i Gianta którego mógłbym uzyć jako bazę. Temat mocno chaotyczny więć przejde do podsumowania i pytań: Czy ktoś jest w stanie coś polecić na kołach 26/28" z damską ramą (myślę że dorosłą jednak mniejszą) do powiedzmy 2000 zł? Czy lepiej wyjdzie zbudowanie czegoś? Może niekoniecznie na damskiej ramie tylko np małe retro MTB napęd 1x8? czy ktoś budował coś takiego? jakieś porady?
Rekomendowane odpowiedzi