jarom Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Garmin forerunner 305. Na allegro jest ich sporo - zwykle po 150-200 zł. Licznik jest od kilku lat nieprodukowany i to jest jego jedyna wada. Bo zalet poza ceną ma mnóstwo. Kiedy Garmin produkował pierwsze forerunnery wymyślili je jako zegarek na rekę i jednocześnie licznik na rower ( zestawie był pasek i uchwyt rowerowy). Zegarek, jako licznik sprawował się genialnie - uzywałem go przez klika lat jako licznika rowerowego i... prędkościomierza/rejestratora na żaglówce regatowej. Zegarek pracuje z bluetoothowymi czujnikami ma bardzo kontrastowy wyświetlacz, funkcje treningowe i wirtualnego przeciwnika. Oczywiście, z czasem zużywała się bateria, a forerunner był klejony. Okazało się jednak, że obudowę łatwo rozkleić, baterię wymienić, i całość skleić ponownie. Z nową baterią prądu wystarczało mi na 10h pracy. Do czasu, aż go utopiłem. Gdyby ktoś jednak szukał licznika/rejestratora GPS - to nadal jest opcja warta rozważenia. Sprzedający już dzisiaj rzadko oferują pełne zestawy - z uchwytem rowerowym, le i na to jest rada - za 10zł Decathlon sprzedaje uchwyty na zegarek do kierownicy.https://www.decathlon.pl/uchwyt-do-zegarka-kierownic-id_3341513.html
Rekomendowane odpowiedzi