Skocz do zawartości

Orbea OIZ H30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie ,

Mój rower był zakupiony w jednym z popularnych internetowych sklepów rowerowych w dniu 08/05/2024. Rowerem dotychczas byłem jedynie na dwóch wycieczkach w swoim terenie leśnym. Przyjechanie na nim było zaledwie kilkadziesiąt KM, niestety podczas ostatniej wycieczki, podczas mocnego podjazdu zauważyłem że rower w bliżej nieokreślonym miejscu wydaje dziwny dźwięk, natychmiast przerwałem jazdę próbując stwierdzić w czym problem. Podczas dłuższej chwili i analizie, dostrzegłem iż rower podczas podjazdu gdy mocniej zaczynamy "pedałować", ucieka lekko w bok jego tylna część. Próbując zrozumieć problem, po wyczyszczeniu powłoki lakierniczej, ujawniłem znaczące otarcia na tylnej części roweru. Wydaje mi się iż mogło do tego dojść przez otarcie przednia zębatka o wahacz rowerowy, przed wypadniecie sworznia wahacza rowerowego. Proszę wybaczyć nazewnictwo ale jestem kompletnym laikiem. Nadmieniam iż rower został całkowicie złożony przed wasz zespół i nie był w żaden sposób zmieniany mechanicznie. Termin serwisu "zerowego" roweru miałem zaplanowany kilka tygodni wcześniej, na dzień 28/05/2024 w serwisie obok swojej okolicy. Bardzo proszę o pomoc co mam zrobić w tym aspekcie, czy to jest wina osób składających rower czy mojej jazdy? Jak to wygląda z gwarancją.

Proszę o pomoc i radę pozdrawiam.

https://drive.google.com/file/d/1mx-4ofcMD0DF4ZNfj0Q-W2BB-xpJOijh/view?usp=sharing

Opublikowano

Ale wiesz, że to jest forum rowerowe a nie serwis Orbea?