kAs-09 Opublikowano 23 Maja 2024 Opublikowano 23 Maja 2024 Witajcie, w drodze do pracy zaliczyłem klasyczny upadek na prostej drodze... Moja klamkomanetka Shimano 105 się wykrzywiła do środka (jak na zdj€ciu). Oglądałem filmy instruktażowe ale nie kumam do końca. Ta klamkomanetka się przekręciła cała z obejmą czy tam jest śruba, którą mogę poluzować i przekręcić manetkę do pierwotnej pozycji? To nie jest przypadkiem ta śruba widoczna na zdjęciu?
Greg29 Opublikowano 23 Maja 2024 Opublikowano 23 Maja 2024 (edytowane) Wykrzyw drugą będzie z daleka wyglądać jak grawel A na poważnie, tak to powinna być ta śruba albo możesz tak samo siłowo spróbować przekręcieć ale to pewnie porysuje kierownicę, która zresztą i tak jest pewnie porysowana po tym obrocie, no i nie ustawisz tak precyzyjnie jak z lekkim odkręceniem. Ale pierwsza moja sugestia nie jest pozbawiona sensu - jak miałem rower z kierownicą szosową (teraz mam z grawelową i tam już tak jest) to ustawiłem je lekko skierowane do środka i było mi znacznie wygodniej bo jest to bardziej anatomiczne dla naszych nadgarstków Edytowane 23 Maja 2024 przez Greg29 1
kAs-09 Opublikowano 23 Maja 2024 Autor Opublikowano 23 Maja 2024 3 godziny temu, Greg29 napisał: Wykrzyw drugą będzie z daleka wyglądać jak grawel A na poważnie, tak to powinna być ta śruba albo możesz tak samo siłowo spróbować przekręcieć ale to pewnie porysuje kierownicę, która zresztą i tak jest pewnie porysowana po tym obrocie, no i nie ustawisz tak precyzyjnie jak z lekkim odkręceniem. Ale pierwsza moja sugestia nie jest pozbawiona sensu - jak miałem rower z kierownicą szosową (teraz mam z grawelową i tam już tak jest) to ustawiłem je lekko skierowane do środka i było mi znacznie wygodniej bo jest to bardziej anatomiczne dla naszych nadgarstków Dzięki za odpowiedź. Udało się. Teraz mogę wrócić do domu
Rekomendowane odpowiedzi