Skocz do zawartości

Nowe kółeczka do Apex 1

multijumper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Szukam zamienników oryginalnych kółek do wspomnianej przerzutki, priorytetem jest uszczelnienie i łożyska maszynowe, nie musi a nawet nie może być ceramika. Nie muszą być z aluminium, ale muszą być w stu procentach kompatybilne, jest tego takie zatrzęsienie że już nie mam pojęcia co będzie ok a co nie będzie pasować. Nie mam pojęcia jak ważna jest sprawa naprzemiennych zębów i wolę żeby były tak jak w oryginale. Niestety te z fabryki to bardzo cienka sprawa, tak naprawdę to trzeba je konserwować co wyjazd a na to nie mam absolutnie ochoty. 

Opublikowano

Kupiłem takowe z allegro - Kółko przerzutki Sunrace SP857 12T SRAM Eagle.
Założyłem,.działają bardzo dobrze, kasetę też dołożyłem od Sunrace'a, żeby zmiękczyć trochę napęd na podjazdach i mam 40/46T. Oczywiście Apex 1

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Niby dobre rozwiązanie ale zastanawiam się nad przemiennym kształtem zębów, być może pasują sety z wyższych modeli bo wierzyć się nie chce żeby SRAM odwalał ten sam numer we wszystkich grupach. Upieram się przy tym bo przecież wiadomo jak zakładać łańcuch na te kółka i blat narrow wide, górne kółko ma literkę "U" a dolne "L" i lepiej ponoć tego nie mylić. Może ktoś kto używa wysokich grup SRAM ma taką wiedzę i może podlinkować secik kółek z łożyskami maszynowymi i naprzemiennymi zębami.

edit: Mam już rozwiązanie, nie było prosto ale mam, nie jest też super tanio ale jest pewność że będzie banglać jak należy :D

kółka do SRAM Force 1

Edytowane przez multijumper
solucja