Alex2356 Opublikowano 8 Maja 2024 Opublikowano 8 Maja 2024 Witam planuje zakup pierwszego gravela, budżet raczej niewielki około 2 tys Mac 3. Chciałbym poznać wasza opinie co wybrać romet aspre 1 za około 1900 2 letni, idealny boardman adv 8.8. A może warto dołożyć do Kelly soot 30 ponad tysiąc złotych, trochę mnie dziwi rozmiar ramy w nim l-540mm. Jaki by był odpowiedni do wzrostu 184 cm
Greg29 Opublikowano 9 Maja 2024 Opublikowano 9 Maja 2024 Ja bym wziął Kellys Soot 30 dlatego, że w przeciwieństwie do Rometa ma sztywne osie. Poza tym mi osobiście nie podoba się ta garbata rama w Romecie. Napęd ten sam, oba mają karbonowe widelce więc też tak samo. Ja mam 283 cm wzrostu i mam Kellysa Soot 50 w rozmiarze L - czasami mi się wydaje, że M też byłby dobry, może nawet lepszy bo często trzymam kierownicę około 2-3 cm przed łapami więc wydaje się, że ta M-ka 2 cm krótsza mogłaby być lepsza. Może sobie kupię krótszy mostek i spróbuję kiedyś. No i w Kellysach dobrze jest wymienić ekspander rury sterowej na dłuższy bo te fabryczne są za krótkie (tylko 2 cm) i zdarzało się, że uszkadzały karbon w rurze sterowej, np. taki: https://allegro.pl/oferta/expander-pro-kapa-sterow-do-karbonu-50mm-1-1-8-15082609481 Żeby kupić używany rower to musisz się trochę znać, żeby nie wtopić. Jedyne vo lepsze w tym Boardmanie to napęd Sora ale też nie ma sztywnych osi jak Romet. Więc podsumowując, wybrałbym w kolejności: Kellys, Boardman (jeśli naprawdę idealny), Romet 1
Rekomendowane odpowiedzi