Skocz do zawartości

Jaki Bębenek Pomoc !!!

Dano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o pomoc, napiszcie jak to ogarnać, jaki bębenek kupic do kasety 10rz

81147216-A1A0-4ADB-B1F9-D3CD2BFAD69B.jpeg
Opublikowano

Ogólnie mam problem, ponieważ chce zmienic koła na DT Swiss Gravel LN…i tu sie robi problem…bo chce przelozyc kasete ale nie wiem jak to zrobic. Jest cis takiego jak na zdjeciu ktre zamiesciłem. Chce zamontowac kasete ale widze ze potrzebuje chyba specjalny bębenek. Nie wiem jak mam sie za to zabrac:// 

52676BEB-76C1-4E21-B698-CFAA2E18BE93.jpeg
Opublikowano

no ale jaką masz kasetę? shimano, sram czy jeszcze inną? to jest bębenek srama xd (mtb) lub xdr(szosa) na 11 lub 12 zębatek

Opublikowano

Mam 11 zębatek, Przyblize ci jak to wyglada, mam koła na ktorych siedzial moj Gravel, koła to WTD i tam jest bębenek w kotrym musze miec imbus 15mm aby odkrecic go..bo trzeba go od środka jak odkrecic, a kupiłem koła DT Swiss gravel LN i tam jest bebenek jak na zdjeciu wczesniej. Tak jak bym potrzebował wkrecic bebenek. Ale nie mam pojecia jak osadzic kasete. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

nie nie nie

bębenek ze starych kół nie będzie pasować do nowych, dt ma inny i całkiem fajny system montażu bębenków, a jego rodzaj (będziesz musiał kupić nowy) zależy od kasety jaką masz

po prostu ściągasz kasetę i montujesz na nowych kołach, 

Edytowane przez raven
Opublikowano

Rozumiem, to jak mozesz to podeslij link lub fote jak to wyglada…bo stanąłem w miejscu, czy musze dokupic bebenek do piasty dt swiss tak ?? 

41 minut temu, raven napisał:

nie nie nie

bębenek ze starych kół nie będzie pasować do nowych, dt ma inny i całkiem fajny system montażu bębenków, a jego rodzaj (będziesz musiał kupić nowy) zależy od kasety jaką masz

po prostu ściągasz kasetę i montujesz na nowych kołach, 

Czyli musze kupić taki Bębenek ?? Tak 

C1BDE82B-44E7-4D4D-AE55-76AC5ACA3889.jpeg