Skocz do zawartości

Zmiana Recon Gold na co?

Savitar
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Savitar,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej, mam w swoim rowerze Recona Gold 100mm. Jeżdżę dużo po płaskich, twardych ścieżkach + szlaki leśne. Bardo i swieradow od święta. 
Chce dać Recona Golda dziewczynie a sam chce cos nowego. Przesiadka na Rebe bedzie pewnie mało odczuwalna, bo tyle co zejdzie mi 350g wagi. Sid select ma tandetny tłumik i odpada. Zostaje sid sl ultimate, który bedzie kosztował koło 2000 zł - wiem, ze rd1 bywa problematyczny, ale nie cisnalbym  na zablokowanym fest.

Obiektywnie, jest sens dla bardziej amatorskiej niż zawodowej jazdy iść z Recona golda na tego sida? 600g to dużo mniej, ale czy odczuje na codzień? 
Nowy sid z tłumikiem rd2 odpada - za drogo.  Dzięki za odpowiedzi :)

Edytowane przez Savitar
Opublikowano

Odczuwalnie lepiej będzie działał fox 34 performance lub wyższy z tłumikiem grip2. Sid bedzie pracował bardzo tępo jak kołek bo to widelec do xc/marathów i nie był projektowany pod komfort. Możesz po prostu rozminąć się z oczekiwaniami.

Opublikowano (edytowane)

Nie no, w rowerze 100mm to max, widelce z wyższym zawieszeniem nie są do moich potrzeb totalnie. W takim razie fox 32 bardziej performece 

Edytowane przez Savitar
Opublikowano

Fox32 jest przeokrutnie elastyczny (skrętnie i wzdłużnie strasznie się wygina). Jak ważysz do 80-85kg to jeszcze ujdzie.

• Rozwiązanie
Opublikowano

Kupiłem nową rebe 100mm. Temat do zamkniecia

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej.

Jak sprawuje się ta Reba i ile za nią dałeś?