Gembiart Opublikowano 20 Lutego 2024 Opublikowano 20 Lutego 2024 Witam, posiadam ZZR Jaguar który na swojej ramie, a właściwie na tylnym haku widelca po lewej stronie posiada taki oto element. Jak ten element nazywa się fachowo. Potrzebuję taki sam do drugiej ramy.
raven Opublikowano 20 Lutego 2024 Opublikowano 20 Lutego 2024 (edytowane) nie wiem, regulator naprężenia łańcucha ? Edytowane 20 Lutego 2024 przez raven
kaido2 Opublikowano 21 Lutego 2024 Opublikowano 21 Lutego 2024 Dobrze, że pokazałeś ten element, bo zdarzało mi się rzeźbić Jest to tzw pionizer blokujący, który blokuje koło, a jednocześnie pozwala na założenie koła w odpowiedniej pozycji bez ustawiania w osi z ramą. Czy da się gdzieś go kupić? Zapewne gdzieś można trafić, aczkolwiek chyba prościej będzie zrobić .
Gembiart Opublikowano 21 Lutego 2024 Autor Opublikowano 21 Lutego 2024 Dziękuję za podpowiedź nazwy, "pionizer blokujący" - w życiu nie wpadłbym na tę nazwę. Dzięki
kaido2 Opublikowano 22 Lutego 2024 Opublikowano 22 Lutego 2024 Ja też nie, dopóty nie musiałbym do pewnych ram z takimi hakami, gdzie przerzutkę montuje się na hak w podobny sposób, pewnych rozwiązań rzeźbić
Rekomendowane odpowiedzi