Maciek32 Opublikowano 6 Lutego 2024 Opublikowano 6 Lutego 2024 Cześć, moja dziewczyna kupiła sobie Liva Devota 1, ale nie siadła jej korba. Zmieniłem jej na Truvativ SRAM X9 GXP 42/28 (2x10) i zaczęła się zabawa z przerzutką przednią. Teraz ma zamontowaną XT, ale po jednej jeździe jej się rozregulowała i zastanawiam się czy nie założyć jej GRX. Czy ktoś może ma podobne doświadczenia? Czy przerzutka GRX lub Tiagra poradzi sobie z tą korbą? Na co zwrócić uwagę, żeby w końcu mi nie płakała, że rower jej nie działa.
Greg29 Opublikowano 6 Lutego 2024 Opublikowano 6 Lutego 2024 (edytowane) Przerzutki Tiagra i GRX mają inne linie łańcucha: Tiagra 43,5 mm, GRX 47 mm a ten Twój Truvativ aż 49,5 mm więc raczej nie są ze sobą kompatybilne Edit. Masz tam napęd GRX-a poza korbą i przednią przerzutką, to może pójść w całościowy GRX? Edytowane 6 Lutego 2024 przez Greg29
Nemrod Opublikowano 6 Lutego 2024 Opublikowano 6 Lutego 2024 Mam w rowerze dojazdowym do pracy: X9 GXP42/28 i przerzutkę przednią GRX400. Działa ładnie i bezproblemowo.
Rekomendowane odpowiedzi