Skocz do zawartości

Jak zamaskować rysy na ramie

Hołek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Macie jakieś pomysły jak zamaskować rysy na ramie? Remontuje mój rower który ucierpiał w pożarze, piaskowanie i ponowne malowanie ramy nie wchodzi w gre, rys nie ma dużo ale te które są zwłaszcza na tylnym trojkącie psują wygląd roweru Wpadem na pomysł ze może nakleję jakieś naklejki ale nie wiem z jaki motywem a może Wy coś poradzicie?

Opublikowano

Niewypełniona rysa pod naklejką będzie jeszcze bardziej widoczna. Dlaczego nie chcesz go pomalować? Jeśli zrobisz to samemu majątku nie wydasz. Kwestia pracy....

Opublikowano

Nie mam warunków aby wykonać taka prace Rysy nie są głębokie nie czuć ich pod palcem ale widać  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

niby tak i nie. Warstw lakieru na samochodzie jest znacznie więcej. Umyć odtłuścić, przetrzeć papierem 1500, potem 2000 -wszystko na mokro, wytrzeć i zobaczyć czy jest lepiej. Ewentualnie iść z rowerem do mieszalni, żeby kolor dobrać. 

Opublikowano (edytowane)

Na lekkie rysy pomaga pasta polerska TEMPO Druchema którą stosuje się w samochodach. Wystarczy nałożyć niewielką ilość, delikatne przetrzeć ściereczką i gotowe.
Za pomocą tej pasty udało mi się już nie raz doprowadzić stary rower do świetności :) Specyfik jest niedrogi i tubka powinna kosztować około 10-15zł - warto spróbować. 

http://www.druchema.pl/produkty/pasta_lekkoscierna/

Edytowane przez Kotlet
Opublikowano
Na lekkie rysy pomaga pasta polerska TEMPO Druchema którą stosuje się w samochodach. Wystarczy nałożyć niewielką ilość, delikatne przetrzeć ściereczką i gotowe.
Za pomocą tej pasty udało mi się już nie raz doprowadzić stary rower do świetności  Specyfik jest niedrogi i tubka powinna kosztować około 10-15zł - warto spróbować. 
http://www.druchema.pl/produkty/pasta_lekkoscierna/
To jak już spolerujesz tym tempo to weź jakiś silny odtłuszczacze umyj tą ramkę i zaświeć silnym światłem LED z bliska. Zobaczysz jak ją porysowałeś. Efekt woow po tempo trwa tak długo jak długo jej nie wymyjesz. Spolerować jak najbardziej. Ale nie tempo
Opublikowano
Dnia 30.09.2017 o 18:38, zibi_j1 napisał:

Próbuj spolerować pastą lekko ścierną

Hmm...przecież "Tempo" to właśnie pasta lekko ścierna^_^

Opublikowano (edytowane)

to jest pasta mega scierna. i do dobrej jakości past ma się mniej więcej tak jak "rower" za 400 zł z tesco do roweru. jakieś mikro ryski i hologramy na ramie roweru może aż takiej roli nie grają, ale auto można sobie takim tempo zmasakrować.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Wg mnie używanie jakiejkolwiek techniki usuwania/maskowania rys poprzez ścieranie lakieru bedzie mieć skutek jeśli bedzie odpowiednio gruba warstwa lakieru, będzie gorzej niż wcześniej.

• 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Można spolerować rower maszyną polerską??? 

Edytowane przez Rizak_Youtube
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tempo to tak naprawdę przeżytek , którego już nikt rozsądny nie używa.