Skocz do zawartości

Jak zamaskować rysy na ramie

Hołek

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Macie jakieś pomysły jak zamaskować rysy na ramie? Remontuje mój rower który ucierpiał w pożarze, piaskowanie i ponowne malowanie ramy nie wchodzi w gre, rys nie ma dużo ale te które są zwłaszcza na tylnym trojkącie psują wygląd roweru Wpadem na pomysł ze może nakleję jakieś naklejki ale nie wiem z jaki motywem a może Wy coś poradzicie?

niby tak i nie. Warstw lakieru na samochodzie jest znacznie więcej. Umyć odtłuścić, przetrzeć papierem 1500, potem 2000 -wszystko na mokro, wytrzeć i zobaczyć czy jest lepiej. Ewentualnie iść z rowerem do mieszalni, żeby kolor dobrać. 

Na lekkie rysy pomaga pasta polerska TEMPO Druchema którą stosuje się w samochodach. Wystarczy nałożyć niewielką ilość, delikatne przetrzeć ściereczką i gotowe.
Za pomocą tej pasty udało mi się już nie raz doprowadzić stary rower do świetności :) Specyfik jest niedrogi i tubka powinna kosztować około 10-15zł - warto spróbować. 

http://www.druchema.pl/produkty/pasta_lekkoscierna/

Edytowane przez Kotlet
Na lekkie rysy pomaga pasta polerska TEMPO Druchema którą stosuje się w samochodach. Wystarczy nałożyć niewielką ilość, delikatne przetrzeć ściereczką i gotowe.
Za pomocą tej pasty udało mi się już nie raz doprowadzić stary rower do świetności  Specyfik jest niedrogi i tubka powinna kosztować około 10-15zł - warto spróbować. 
http://www.druchema.pl/produkty/pasta_lekkoscierna/
To jak już spolerujesz tym tempo to weź jakiś silny odtłuszczacze umyj tą ramkę i zaświeć silnym światłem LED z bliska. Zobaczysz jak ją porysowałeś. Efekt woow po tempo trwa tak długo jak długo jej nie wymyjesz. Spolerować jak najbardziej. Ale nie tempo

to jest pasta mega scierna. i do dobrej jakości past ma się mniej więcej tak jak "rower" za 400 zł z tesco do roweru. jakieś mikro ryski i hologramy na ramie roweru może aż takiej roli nie grają, ale auto można sobie takim tempo zmasakrować.

Edytowane przez Gość