Hołek Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Hej Macie jakieś pomysły jak zamaskować rysy na ramie? Remontuje mój rower który ucierpiał w pożarze, piaskowanie i ponowne malowanie ramy nie wchodzi w gre, rys nie ma dużo ale te które są zwłaszcza na tylnym trojkącie psują wygląd roweru Wpadem na pomysł ze może nakleję jakieś naklejki ale nie wiem z jaki motywem a może Wy coś poradzicie?
Gość Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Niewypełniona rysa pod naklejką będzie jeszcze bardziej widoczna. Dlaczego nie chcesz go pomalować? Jeśli zrobisz to samemu majątku nie wydasz. Kwestia pracy....
Hołek Opublikowano 30 Września 2017 Autor Opublikowano 30 Września 2017 Nie mam warunków aby wykonać taka prace Rysy nie są głębokie nie czuć ich pod palcem ale widać
Gość Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Próbuj spolerować pastą lekko ścierną
rysib Opublikowano 9 Października 2017 Opublikowano 9 Października 2017 W sumie nie ma dużych różnic między rysą na masce i na ramie ? LINK
sender Opublikowano 15 Października 2017 Opublikowano 15 Października 2017 niby tak i nie. Warstw lakieru na samochodzie jest znacznie więcej. Umyć odtłuścić, przetrzeć papierem 1500, potem 2000 -wszystko na mokro, wytrzeć i zobaczyć czy jest lepiej. Ewentualnie iść z rowerem do mieszalni, żeby kolor dobrać.
Papynsky Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Ktoś robił z rowerem tak jak na tym filmiku?
Kotlet Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 (edytowane) Na lekkie rysy pomaga pasta polerska TEMPO Druchema którą stosuje się w samochodach. Wystarczy nałożyć niewielką ilość, delikatne przetrzeć ściereczką i gotowe. Za pomocą tej pasty udało mi się już nie raz doprowadzić stary rower do świetności Specyfik jest niedrogi i tubka powinna kosztować około 10-15zł - warto spróbować. http://www.druchema.pl/produkty/pasta_lekkoscierna/ Edytowane 24 Października 2017 przez Kotlet
Gość Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Na lekkie rysy pomaga pasta polerska TEMPO Druchema którą stosuje się w samochodach. Wystarczy nałożyć niewielką ilość, delikatne przetrzeć ściereczką i gotowe. Za pomocą tej pasty udało mi się już nie raz doprowadzić stary rower do świetności Specyfik jest niedrogi i tubka powinna kosztować około 10-15zł - warto spróbować. http://www.druchema.pl/produkty/pasta_lekkoscierna/To jak już spolerujesz tym tempo to weź jakiś silny odtłuszczacze umyj tą ramkę i zaświeć silnym światłem LED z bliska. Zobaczysz jak ją porysowałeś. Efekt woow po tempo trwa tak długo jak długo jej nie wymyjesz. Spolerować jak najbardziej. Ale nie tempo
Kotlet Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Dnia 30.09.2017 o 18:38, zibi_j1 napisał: Próbuj spolerować pastą lekko ścierną Hmm...przecież "Tempo" to właśnie pasta lekko ścierna
Gość Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) to jest pasta mega scierna. i do dobrej jakości past ma się mniej więcej tak jak "rower" za 400 zł z tesco do roweru. jakieś mikro ryski i hologramy na ramie roweru może aż takiej roli nie grają, ale auto można sobie takim tempo zmasakrować. Edytowane 25 Października 2017 przez Gość
Franz Mauer Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Wg mnie używanie jakiejkolwiek techniki usuwania/maskowania rys poprzez ścieranie lakieru bedzie mieć skutek jeśli bedzie odpowiednio gruba warstwa lakieru, będzie gorzej niż wcześniej.
Rizak_Youtube Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Można spolerować rower maszyną polerską??? Edytowane 1 Czerwca 2020 przez Rizak_Youtube
elmapeto Opublikowano 4 Lipca 2020 Opublikowano 4 Lipca 2020 Tempo to tak naprawdę przeżytek , którego już nikt rozsądny nie używa.
Rekomendowane odpowiedzi