Skocz do zawartości

Jaka oś Kands stv 700

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

KANDS STV 700 19'

Budżetowy kupiony po latach przerwy, chce dokupić trenażer ale naczytałem się o zgodności z osią, i pojawił się problem co ja mam za oś. I jaki ma wymiar. Czy te z zestawu trenażerów rolkowych na szybko-złączki będą pasować.

Tak wiem trzeba było kupić porządny rower.... Ta żebym ja wiedział że będę jeździć z radością jak za dzieciaka :(.  Teraz  czeka mię zakup licznika kadencji i prędkości i trenażera. 

Edytowane przez Sebsn122
Opublikowano

Obejrzyj sobie to

Co do trenażerów nie pomogę bo nie wiem. Myślę jednak, że albo w zestawie trenażera (są różne) będą jakieś adaptery lub można takie nabyć. Po prostu poprzeglądać trochę fora, filmiki, strony producentów i trochę się rozjaśni.
Raczej się mówi o czujnikach kadencji, prędkości, pulsu i ewentualnie o pomiarze mocy. Licznik odbiera sygnały z czujników i je przetwarza. Jeżeli licznik ma GPS to może obliczać prędkość, przebieg bez dodatkowego czujnika jednak w przypadku trenażera to nie zadziała ponieważ rower stoi w miejscu pomijając fakt, że w budynku przeważnie sygnał GPS zanika lub jest bardzo słaby i niestabilny.