Skocz do zawartości

Radon zr team 7.0

Igiwir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skrajnie budżetowy amortyzator, hamulce, koła. Okraszone toto napędem deore z korbą o niepoprawnej do tego roweru liniii łańcucha (powinna być 49mm zamiast 52).

Opublikowano

To co innego polecasz w jego cenie?

33 minuty temu, vdcmike napisał:

Skrajnie budżetowy amortyzator, hamulce, koła. Okraszone toto napędem deore z korbą o niepoprawnej do tego roweru liniii łańcucha (powinna być 49mm zamiast 52).

To co innego polecasz w jego cenie?

Opublikowano

Nie uświadczysz "zacnych" rowerów w takim budżecie. Musisz się pogodzić z faktem, że pewne mankamenty będą wychodzić stosunkowo szybko podczas użytkowania. W tym przypadku czarna powłoka z goleni górnych amortyzatora obejdzie po sezonie intensywnej jazdy. Nieprawidłową linię łańcucha poczujesz już podczas pierwszych jazd (hałas, szybsze zużycie, opory). Jadąc w jakiś trudniejszy teren poczujesz, że hamulce ledwo działają itd. W budżecie w okolicach 6000zł można znaleźć coś co ma amortyzator z goleniami aluminiowymi anodowanymi (znacznie to trwalsze niż te stalowe z judy silver), z tyłu oś przelotowa w standardzie boost (więc nie ma prob z linią łańcucha w przypadku napędów 12s shimano). Min hamulce z punktu widzenia jazdy MTB to deore (m6100).

Opublikowano

Ale budżet to mam 3500 zł i prosił bym coś w tym budżecie a nie pisanie że za 6000 zł można mieć spoko rower, o tym to ja wiem :)

Opublikowano

A jakie są główne różnice między Explore 540 a xc100

Opublikowano

Napęd 1x10 vs. 1x11, amor x-fusion (lub sr suntour) 120 mm vs. markhor 100 mm. Generalnie expl 540 jest trochę bardziej, powiedzmy "rekreacyjny" z trochę łagodniejszą geometrią a xc100 trochę bardziej "sportowy" z trochę bardziej agresywną geometrią. Czy warto dopłacać? Nie wiem, zależy kto jak jeździ i co potrzebuje

Opublikowano

To tak myśląc, dla mnie bardziej pasuje expl 540 :) A Merida big nine 100? Co myślisz o tym rowerku? Przepraszam jeśli napisałem.

Jeśli źle napisałem*

Opublikowano

Merida big nine 100 nie ma żadnego porównania do Expl 540 - gorszy napęd, gorszy amor, brak sztywnych osi.

Canyon Stoic to rower trailowy, poczytaj co to znaczy

Opublikowano

No to faktycznie Expl 540 niszczy inne rowery. 

Opublikowano

Hm, widzę dużo części Sramowski, może się mylę ale wydaje mi się że w Specu jednak płaci się trochę za napis :) Rozmiar mojego nie ma ale dopóki zbiorę się żeby kupić to pewnie będzie.

A jeszcze jedno, są jakieś inne sklepy gdzie można kupić tego Speca?

Opublikowano

Jeszcze do Speca, to musiał bym trafić na taką promocje bo tu jest za 3500 ale przeceniony z ponad 8 tysięcy 

Opublikowano

Generalnie w Specu płaci się więcej za firmę ale ta promocja jest naprawdę wymiatająca. Generalnie po boomie na rowery w czasie pandemii popyt spadł a magazyny są pełne rowerów i stąd te przeceny (mniejsze lub większe), żeby zrobić miejsce na nowe modele

Opublikowano

Jak się dowiedziałem to ten sklep co zapodałeś linka z specem bardzo mocno średni :) Kolega kupował i bardzo mocno się zdziwił jak dostał chinola z napisem marki :) Jeśli ta promocja wystąpi w momencie już podejmowania decyzji to biorę speca!

Myślisz ze na przełomie wiosna/lato będą jakieś fajoskie promocje?

Opublikowano (edytowane)

To jest bardzo duży sklep z Hiszpanii. Ja widziałem różne opinie o tym sklepie, bardzo dużo bardzo dobrych, jakieś negatywne też się trafiały bo w transporcie różnie może się zdarzyć i może coś się uszkodzić ale na pewno nie słyszałem, żeby sprzedawali chińczyka. Można poczytać w internecie opinie. Ja na konkurencyjnym forum czytałem, że są o.k. 

http://Hiszpania. Wysyłka za free sam zamawiałem ostatnio jak i bardzo dużo osób. Sklep polecany i pewny. Uzupelniają rozmiarowke co jakis czas a i cena potrafi bardzo spaść trzeba obserwować.   Judy gold jest już ok. Do tego nigdy nie kupisz skladaka, że wszystko będzie w nim naj. https://www.forumrowerowe.org/topic/267188-mtb-6tys-co-szukaćkilka-pomysłówpomocy/?do=findComment&comment=2459015

Edytowane przez Greg29
Opublikowano

Czekaj czekaj, to ten spec nie szedł by z Polski tylko gdzieś z Hiszpanii?

Opublikowano

Tak, z Hiszpanii. Coś mi nie pykło z wklejeniem linka

Opublikowano

Oj, to pewnie długo idzie?

A to jak to jest że się płaci w złotówka a idzie z Hiszpanii?

Opublikowano

Przewalutowanie automatyczne. To samo masz na BikeInn bodajże francuskiej czy niemieckiej stronie 

Przewalutowanie automatyczne

Sorry, bikeinn i tradeinn to to samo

Opublikowano

Tak patrzę to w 4 dni nawet może przyjść to tak w miarę sprawnie, gdzie przy radonie to było 6-9 dni a rockridera mam 100 km od siebie :)

Opublikowano

Jak wygląda zwracanie roweru jeśli zamówi się na tej stronie?