Wojtek1993 Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 Witam, Po zużyciu moich dotychczasowych butów nortwave enduro mid, a w zasadzie po uszkodzeniu zapięcia, rozglądam się za innymi na nowy sezon, ogólnie byłem z nich bardzo zadowolony, natomiast po wyrobieniu się z czasem wyściółki na pięcie zaczeły mocno ocierać, czytając sporo pozytywnych opinii na temat wspomianych 5.10 z tytułu i korzystając obecnie z dużej obniżki na stronie adidasa zamówiłem je, choć nie jestem do końca przekonany czy to jest dobry wybór. Buty mają służyc do jazdy w terenie na pedałach hybrydowych (platforma z jednej strony, z drugiej wpięcie do spd) do tej pory korzystałem tak z wcześniejszych butów i nie było najmniejszego problemu z gripem na platrofmie, mimo, że pod spodem był blok, wydaje mi się, że w tym modelu powinno być podobnie, natomiast moje obawy budzi ich wytrzymałość, z tego co czytałem sa bardzo wygodne i przewiewnem natomiast nigdzie nie znalazłem informacji aby dobrze sprawdzały sie w błotnistym terenie. Wspomniane nortwave były nie do zajechania (oprócz uszkodzonego zapięcia) dobrze sprawdzały się w błocie, jak i na suchym. Od nowej pary oczekuje podobnych właściwości, stąd moje pytanie jak wygląda ich użytkowanie w terenie, uwzględniając wymagające trasy na których pojawia się sporo wypychu, nie chciał bym kupić czegoś zbyt delikatnego. Prosiłbym osoby, które miały z nimi styczność o opinie o ogólną wytrzymałość jak i właściwości do trzymania w terenie podeszwy, uprzedzając pytanie, tak kupiłem je ale zawsze można je zwrócić.
Rekomendowane odpowiedzi