Włóczykij Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Rozumiem, że klocki będą nachodzić częściowo na aluminiowe chłodzenie rotora - to jakiś problem będzie, np. będą obcierać radiatory? A jeśli tak, czy są dostępne klocki typu narrow do zacisków TRP Spyre C? A jeśli nie, to czy modyfikacja klocków wide wchodzi w rachubę? Kupiłem impulsowo tarcze RT-MT800 i dopiero potem doczytałem, że Shimano ma tarcze w dwóch standardach (narrow/wide). I teraz nie wiem, czy odesłać, czy kombinować. A nie chciałbym skończyć na wymianie zacisków bo jestem z nich całkiem zadowolony. Edytowane 21 Listopada 2023 przez Włóczykij
Włóczykij Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Opublikowano 27 Listopada 2023 Znalazłem w sieci taki dość lakoniczny opis modyfikacji klocków Shimano XT M785 na Rotorburn. Ktoś może coś takiego próbował? TRP Spyre - replacement pad modification to take Shimano XT pads | Rotorburn: https://www.rotorburn.com/forums/index.php?threads/trp-spyre-replacement-pad-modification-to-take-shimano-xt-pads.289606/
Rekomendowane odpowiedzi