Skocz do zawartości

gt aggressor 27.5 2015 napęd do tego roweru ?

knot123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema mam pytanie jaki napęd do gt aggressor chodzi mi o jaką polecacie do niego tylnia przerzutkie tak max do 100 zł i chce jeszcze w nim wymienić wolnobieg na kasetę  jak to zrobić? Co kupić do  wymiany  a i chce kasetę 8 rzę

Edytowane przez knot123
pomyłka
Opublikowano

Aby zmienić wolnobieg na kasetę to musisz zmienić piastę, która powinna być z bębenkiem. Dochodzi oczywiście koszt przeplecenia koła, a w przypadku gdy zajdzie taka potrzeba wymiana szprych na nowe. Lepiej rozglądnąć się za kołem już pod kasetę,bo wyjdzie taniej.

Do 100 zł szukaj wśród Shimano Acera/Altus. Ciężko w tej cenie dostać coś fajniejszego w sklepie, chyba, że używana. Poczekałbym i dokładając ok 20 zł otrzymasz Alivio, ad ok 40 zł Deore, które wg mnie będzie najlepszym rozwiązaniem biorąc pod uwagę jakość/cena :)

Opublikowano

@knot123 gdynyś szukał koła mam takowe na sprzedaż z bębenkiem pod kasete (wchodzi nawet 10s a fabrycznie było 8s). Koło ma przejechane 1200 km i używałem go od maja tego roku. Jest kolorze czarnym z czarnym (bez żadnych naklejek), szprychy czarne, nyple chrom.Sprzedaje bo zmieniłem koła na 29 cali. Poniżej foto obręczy 27,5 cala -  LAPIERRE DOUBLE WALL 27.5x19C DISC - SHIMANO HBTX505 32H Center Lock.

W razie czego posiadam oczywiście pare gdybyś chciał mieć dwa takie same.

DSC01413.JPG
Opublikowano

Modyfikując napęd nie schodź poniżej Alivio. Różnice cenowe są minimalne a nie odczujesz zbytniej poprawy jakości. Jak już pakujesz nową przerzutkę i kasetę to pomyśl o 9-10s

Opublikowano
5 godzin temu, adambike napisał:

@knot123 gdynyś szukał koła mam takowe na sprzedaż z bębenkiem pod kasete (wchodzi nawet 10s a fabrycznie było 8s). Koło ma przejechane 1200 km i używałem go od maja tego roku. Jest kolorze czarnym z czarnym (bez żadnych naklejek), szprychy czarne, nyple chrom.Sprzedaje bo zmieniłem koła na 29 cali. Poniżej foto obręczy 27,5 cala -  LAPIERRE DOUBLE WALL 27.5x19C DISC - SHIMANO HBTX505 32H Center Lock.

W razie czego posiadam oczywiście pare gdybyś chciał mieć dwa takie same.

DSC01413.JPG

A ile chciał byś za takie koło ? tylnie