Skocz do zawartości

Trasa Bochnia-Wieliczka-Kraków-Niepołomice-Bochnia

Eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemanko, jestem świeżo po trasie jak w temacie i powiem Wam że chyba to powtórzę :)

Start Bochnia godz 09:00 mglisto ok. 10st (na plusie) :D

Pierwszy stop Wieliczka 

a8f92751474c7d38gen.jpg

Kierunek Kraków (od strony Tyńca na bulwary wiślane) w między czasie wyszło słońce :)

p.s. na tym odcinku pobiłem v-max :$ 74,19km/h 

58231e81330c2741gen.jpg

Kierunek rynek w Krakowie temp. +20st :D drugi stop (pomijając bulwary do zrobienia foto) ^_^

e858a2ef588aa856gen.jpg

Następnie do M1 na kawę (trzeci stop) 9_9:x:P i kierunek Niepołomice rynek

c64197e51945cf1agen.jpg

Powrót do Bochni godzina 14:00. Średnia prędkość 29,7km/h na dystansie 132km. Średni puls 164 (z Krakowa do Bochni non stop pod wiatr) :/:P

A tak to mniej więcej wyglada na mapie

0c15c41fda6dee5fgen.jpg

Polecam trasę, można zahaczyć o Puszczę Niepołomicką (ja mam ja na co dzień więc ją ominąłem) :)

Edytowane przez Eldo
  • Lubię to! 3
Opublikowano

Brawo, zwłaszcza za te v-max. Ładnie tam się musiałeś rozbujać. B|

Opublikowano (edytowane)

Taka niepozorna gorka i w miare rowno. 10% nahylenia z tego co pamietam przegladajac trase w Data Center. Do poludnia ruch był mały na drodze pomiedzy Wieliczka o Krakowem to przegoniłem nowe opony Vittoria Rubino Pro a co :)

Zapis GPS na liczniku Sigma Rox 11 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Całkiem fajna trasa. Co prawda jeszcze nie jechałem, ale mogę polecić zrobić sobie rundkę dookoła Krakowa. Jeden z warunków to jazda jak najbliżej granic administracyjnych miasta, bez wjeżdzania w samo miasto. Chyba, że trzeba by dużo objechać. Przykładowo ja wytyczyłem coś takiego, ale nie mogę się zebrać do realizacji.

https://www.endomondo.com/routes/763307649

w miasto wjechane by było tylko dwa razy. W rejonie Tyńca (jeśli nie dałoby rady przepłynąć promikiem) oraz przy Niepołomicach (jako, że kolejny most były dopiero przy Ispinie). Dystans ciut krótszy niż Twój.

Opublikowano

Cos mi nie pokazuje trasy z linka, ogólna mapa wyskakuje bez zaznaczonego śladu. 

Opublikowano

Szacun. Ja 30km/h to robię przez minute w interwale (MTB). Twoje osiągi to dla mnie całkowita abstrakcja :D

Opublikowano (edytowane)

Mtb a szosa to zupełnie inna bajka jest :) Przed zakupem szosy pomykalem sobie trasy 100km ze srednia 23...26km/h przerobionym na grawer-a karbonowym bajkiem  (sztwny widelec + opony 1,5”). Szosa sobie latam ze srednia pod 29...32km/h odcinki 60...150km. Duzo tez zalezy od tego gdzie planuje wyjazd, trasa ktora tutaj opisalem ma kilka podjazdow pod 10% w pierwszej fazie pozniej juz w miare rowno. Wiatr na powrocie sporo mnie spowolnił, solowa jazda w takich warunkach daje w kosc niezle :) 

Teraz widac ladnie trase z linka kolego. Da sie przejechac to szosa czy raczej mtb/grawel ?

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

@up

Trasa była projektowana, jako całkowicie asfaltowa, przy czym nie potrafię określić, czy czasem gdzieś nie będzie odcinków asfaltopodobnych z dziurami.

Opublikowano

Odgrzebałem dane z trasy, v-max pobity w miejscu zaznaczonym czerwoną strzałką, może ktoś kojarzy miejsce :) Szczerze myslałem że tam większe nachylenie było B|

6988f41dbf6fe189gen.jpg

Opublikowano

Ja też gdzieś w tych okolicach (droga 966) osiągnąłem swój rekord prędkości, tylko ja jechałem od Wieliczki do Gdowa ;)