Ted_red Opublikowano 27 Września 2023 Opublikowano 27 Września 2023 (edytowane) Aktualnie mam piastę Shimano Deore i na tym Kasetę Sram. Chcę wymienić piastę na System SRAM XD bo znalazłęm ją w bardzo dobrej cenie i tutaj pojawia się pytanie. Czy zamontuję kasetę na nową piastę. W opisie produktu (starej piasty znalazłem informację "Tym razem nie jest wymagana piasta z bębenkiem XD, jak to zazwyczaj ma miejsce w przypadku osprzętu Eagle". Czy system mocowania mojej starej kasety sram SRAM SX Eagle PG-1210 pozwoli na montaż na piaście z systemem XD i czy skoro "nie jest wymagany system XD znaczy to ,że to jest niemożliwe". Dodatkowo jakie są zalety systemu XD SRAM? Edytowane 27 Września 2023 przez Ted_red
pecio Opublikowano 27 Września 2023 Opublikowano 27 Września 2023 Na tą piastę XD co zamierzasz kupić nie założysz obecnej kasety PG-1210. Musiałbyś kupić do kompletu kasetę XD. A to już nie jest opłacalny biznes. Po za tym kasety na XD to drogie jednorazówki których nie odbudujesz tak jak kasety np. Shimano.
Ted_red Opublikowano 10 Października 2023 Autor Opublikowano 10 Października 2023 (edytowane) W dniu 27.09.2023 o 15:46, pecio napisał: Na tą piastę XD co zamierzasz kupić nie założysz obecnej kasety PG-1210. Musiałbyś kupić do kompletu kasetę XD. A to już nie jest opłacalny biznes. Po za tym kasety na XD to drogie jednorazówki których nie odbudujesz tak jak kasety np. Shimano. @pecio Korzystałeś z kaset srama? Kasety GX są nierozbieralne? Ja aktualnie mam 3 sezon kasete NXa i szczerze mówiąc nie narzekam. Jestem z tych co wolą napęd Srama niż shimano Edytowane 10 Października 2023 przez Ted_red
Rekomendowane odpowiedzi