Skocz do zawartości

Hak do sztywnej osi w rowerze Canyon

DK71

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, może ktoś jest bądz był właścicielem roweru Canyon Neuron AL z 2018 r i miał podobny przypadek, bo szukam mocowania sztywnej osi w układzie jak na zdjęciach, Canyon niestety się poddał, szukam w internetach pomocy bo obecnie mam tam samozamykacz a przechodzę na sztywną oś, problem w tym, że mimo że rama daje taką możliwość trudno znaleść pasujące klocki do kompletu aby to mogło się udać. Ktoś miał podobnie?  Na zdjęciach obies trony tylnego prawego wahacza, i elementy które do tej pory służyły do zamontowania piasty i samozamykacza.

IMG_4691.JPG IMG_4689.JPG IMG_4687.JPG
Opublikowano (edytowane)

Wystarczy wywalić tą gwintowaną redukcję i już masz haki pod TA.

Fabryczny kit pod TA oznaczony jest A1040927 i pasuje do kilku różnych ram canyona. Niemniej jednak zwykle jest to tak zrobione, że nic nie trzeba kupować tylko wyjąć redukcję.

Edytowane przez vdcmike
  • Pomógł 1
Opublikowano

Wygląda na to że rozwiązaniem będzie HWQASM00S3632S od DT Swiss. Rozmawiałem z producentem, poradził to rozwiązanie, może komuś się przyda ta informacja

W dniu 27.09.2023 o 07:54, DK71 napisał:

Witam, może ktoś jest bądz był właścicielem roweru Canyon Neuron AL z 2018 r i miał podobny przypadek, bo szukam mocowania sztywnej osi w układzie jak na zdjęciach, Canyon niestety się poddał, szukam w internetach pomocy bo obecnie mam tam samozamykacz a przechodzę na sztywną oś, problem w tym, że mimo że rama daje taką możliwość trudno znaleść pasujące klocki do kompletu aby to mogło się udać. Ktoś miał podobnie?  Na zdjęciach obies trony tylnego prawego wahacza, i elementy które do tej pory służyły do zamontowania piasty i samozamykacza.

IMG_4691.JPG IMG_4689.JPG IMG_4687.JPG