ginn Opublikowano 24 Września 2023 Opublikowano 24 Września 2023 (edytowane) Cześć. Od wczoraj nie mogę dojść do ładu z pracą przerzutek na trenażerze Elite Suito. Zakresy mam wyregulowane dobrze, ale ilekroć dopasuję sobie odpowiednio naciąg linki (że wszystko pracuje cichutko i bez zgrzytów), to po przerzuceniu biegów przez całą kasetę z tyłu i z przodu, znów na poszczególnych biegach słyszę nieprawidłową pracę (jakby łańcuch delikatnie szukał kolejnego biegu). Pomyślałbym w pierwszej kolejności, że końcówka linki nie jest wystarczająco mocno przykręcona, ale jest okej. Co ciekawe - tego problemu nie ma w ogóle na rowerze z kołem, tutaj wszystko śmiga pięknie na tych samych ustawieniach. Trenażer ma założoną nową kasetę 105 11-28. Na kole jest kaseta Ultegra 11-28 z przebiegiem około 3000 km. Łańcuch nowy Ultegry. Co sprawdziłem: Poziomowanie trenażera Testowałem ułożenie ramy na tylnej osi trenażera pod standard 130 mm i 135 m Dokręcenie kasety w trenażerze Dokręcenie linki przerzutki (świeżo założona) Pomyślałem jeszcze, żeby przerzucić starą kasetę na trenażer, a nową zostawić sobie na lepsze czasy, ale to chyba ostateczność. Sami wiecie, jak przyjemność z jazdy odbiera chrobotanie pod pedałem...jakieś pomysły? Edytowane 24 Września 2023 przez ginn
Rekomendowane odpowiedzi