Skocz do zawartości

Jaka zwijana opona 29 cali ?

Antyszprycha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do tej pory miałem przy 27,5 calowych kołach opony Schwalbe Smart Sam i jezdziło mi sie super. Niestety widzę, że przy 29 calach taka opona nie występuje, co polecacie o szerokości 2,1 i czy szerokość przy 29 calach jest taka sama jak przy 27,5 calach ?

Opublikowano (edytowane)

Drutowana tak ale nie zwijana ;/ Jutro zobacze w sklepie i jeśli te Conti mi nie przypasują to wezmę druty Smart Samy

Edytowane przez adambike
Opublikowano
Drutowana tak ale nie zwijana ;/ Jutro zobacze w sklepie i jeśli te Conti mi nie przypasują to wezmę druty Smart Samy

A Kevlar to co to jest jak nie zwijana? Kolega wyżej podał właśnie do tego modelu
Opublikowano

A ja widzę ze kolega wyżej podał link do drutów. Zakupiłem już continental race king 2.0. Nie wiem czy nie lepiej byłoby schwalbe Smart sam 2.1. No nic zobaczymy jak się sprawują ale na pierwszy rzut oka te Conti maja bardzo niski klocek względem smartów

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano
8 godzin temu, Red napisał:

A Kevlar to co to jest jak nie zwijana? Kolega wyżej podał właśnie do tego modelu

dziwna sprawa w tytule kevlar a w opisie parametrów drut...
@adambike daj znać jak się sprawują zwłaszcza w porównaniu do SS.

Opublikowano

@Red @adambike

Panowie, kolega @zibi_j1 podał linka do podstawowej opony w wersji Preformance jedynie z wkładką antyprzebiciową z kevlaru. Jedynie osnowa rantu opony jest drutowa, a nie kevlarowa. Zatem nie jest to opona zwijana. Zresztą zdjęcie ściągnięte jest ze strony,bo faktycznie dotyczy opony 27x2.25 ;)

Opublikowano

Ale to znowu szerokość 2,25

Opublikowano

Vittoria swoje już kosztuje. Tak wiem już ze występuje SS w tym rozmiarze

Opublikowano

Vittoria swoje też wytrzyma. To są opony na kilka długich sezonów.

Opublikowano

Nie sprzeczam się ale narazie chcę wyczuć która opona mi bardziej podpasuje. Schwalbe czy Conti. 2.0, 2.1, 2.2

Opublikowano
Ale to znowu szerokość 2,25

Co jest złego w tej szerokości? Obawiam się że będziesz musiał zdzierżyć albo drut albo rozmiar 2,25. A od siebie mogę polecić Bontrager'a JonesXR. Bardzo dobra oponka zwijana w przyzwoitej cenie. Niskie opory toczenia, dobra trwałość, fajna waga. Mała uwaga, oponka występuje w wersji przód/tył i ma zawyżaną rozmiarówkę u siebie mam 2,25 ale balon ma 54mm szerokości a nie 57.