Pagitago Opublikowano 7 Września 2023 Opublikowano 7 Września 2023 (edytowane) Serdecznie witam wszystkich forumowiczów. Mam do Was pytanie dotyczące mojego pierwszego e-bika. Z uwagi na charakter wypoczynku - jazda po mieście, czasami poza miastem drogami asfaltowymi, sporadycznie drogami polnymi (nigdy po lesie czy górach), chciałbym sobie zakupić jakiś niedrogi elektryczny rower. Myslę o rowerze crossowym ze wskazanych powyżej względów, choć wiem, ze te klasyfikacje są dość elastyczne. Mój budżet do 5500 zł. Rozważałem Riverside 500 E w decatlonie, gdyż pomimo, ze jest to sieciówka, to w internecie ma całkiem niezłe opinie. https://www.decathlon.pl/p/mp/romet/2nd-life-rower-elektryczny-romet-wagant-rm-1-rozmiar-l/_/R-p-41a926ed-b9c7-41b7-9a27-7855181242a2?mc=41a926ed-b9c7-41b7-9a27-7855181242a2_c3&cd=20395368365&gclid=CjwKCAjwo9unBhBTEiwAipC118Vh0kGIbdR2NZyxWDpRFFQwLGG3Wr0x77NvUGQcQhjJqEx0IfVE5BoC50oQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Na forach już niestety nie były one takie korzystne, dlatego zacząłem mieć wątpliwości. Zarzucano ciężar, słabą jakoś elementów .... Z drugiej strony mój budżet nie jest oszałamiajacy, wiec trudno spodziewać się cudów. Drugim faworytem był kross - https://kross.eu/pl/rowery/ebike/ebike-cross/evado-hybrid-1-0-522-wh-czarny-szary-matowy (mam opcję po nieco niższej cenie). Tam jednak zgłaszano problemy z elektryką i ogolnie głównie spotykałem sie z negatywnymi ocenami. Proponowano mi tez jakiś eleglide - choć ten jest górski, ale za to w świetnej cenie - https://www.geekbuying.pl/pl/rowery-elektryczne/1489-eleglide-m1-plus-electric-bike-36v-125ah-250w-mtb-moped-bike-6884702726253.html Zalezy mi na silniku w piaście (tylnej lub przedniej). Chciałbym prosić o pomoc w wyborze jednego z nich lub propozycję innego roweru w tej cenie. Jestem w temacie zielony, więc być może moje typy nie są trafione. Zależy mi na tym, żeby w miarę możliwości serwis był łatwy i części wymienne, poniewaz nie jestem typem majsterkowicza i raczej przy usterkach będę oddawał go komuś do naprawy. Pragnę też zaznaczyć, że nie wymagam cudów, gdyż posiadany przeze mnie budżet nie jest zbyt wielki. Chodzi mi jedynie o to, jaki rower w tej cenie kupiliby bardziej doświadczeni ode mnie eksperci w tym temacie Serdecznie pozdrawiam wszystkich PS. nie zauważyłem, że jest osobne miejsce na posty poświęcone zakupom. Nie chciałbym śmiecić tutaj na forum, dlatego proszę moderatora o przesunięcie wątku w odpowiednie miejsce i przepraszam za nieuwagę. Edytowane 8 Września 2023 przez Pagitago rozwinięcie wypowiedzi
TomekCorsa Opublikowano 22 Października 2023 Opublikowano 22 Października 2023 I jak, co kupiłeś bo ja 500 e
slawoja Opublikowano 23 Czerwca 2024 Opublikowano 23 Czerwca 2024 A co sadzicie o Zundapp Z802 ? 3700pln.
Rekomendowane odpowiedzi