Pan Marek Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Kupiłem niedawno rower Trek Marlin 6 generacji 2. Rower działa bardzo dobrze ale nie zadawala mnie amortyzator Sr Suntour XCT 30. Chciałbym wymienić ten amortyzator na RockShox Judy Silver TK tylko nie wiem czy będzie pasował do mojej główki ramy i piasty przedniej. Jeśli ktoś się zna to prosiłbym o odpowiedź. Wklejam link do specyfikacji mojego roweru : https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-cross-country/marlin/marlin-6-gen-2/p/35066/ A to link z amortyzatorem który chcę kupić : https://www.centrumrowerowe.pl/amortyzator-rowerowy-rock-shox-judy-silver-tk-pd21253/?v_Id=155113 Pozdrawiam i życzę dobrej nocy lub dobrego dnia.
Rozwiązanie KoniaQ Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Rozwiązanie Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Miałem podobną atrapę AMORA Suntour xct z 2015r katowałem go ponad 7 lat. Też długo próbowałem zmienić na inny i padło na RockShox Judy GOLD RL używam od miesiąca i powiem że zbyt długo się zastanawiałem. Jeśli masz możliwość to zmieniaj jak najszybciej a na pewno nie będziesz żałował. Ten Twój wagowo nie powala bo to wersja w większości STALOWA ,no chyba że Ci to nie przeszkadza... Suntour XCT 30 - Waga produktu 2,88 kg ROCK SHOX Judy Silver TK - Waga produktu 2,25 kg ROCK SHOX Judy Gold RL - Waga produktu 1,69 kg wszystko zależne od budżetu i częstotliwości wypadów rowerowych jak i terenu. 1
Pan Marek Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Dziękuję bardzo za odpowiedź :). 1
Otto Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Pomyślałbym jeszcze o ROCK SHOX Recon Silver RL Solo Air, ma szersze golenie od Judy (32mm) i jeśli ważysz więcej może okazać się lepszy pod względem sztywności. Waga to 2,05kg
Rekomendowane odpowiedzi