GrochowaMTB Opublikowano 28 Września 2017 Opublikowano 28 Września 2017 Witam W tym roku muszę kupić długie spodnie. Jak sprawują się spodnie Shimano? Planują kupić coś ze średniej półki cenowej. Ktoś miał styczność, może polecić, odradzić, powiedzieć kilka słów? Planuję ten model, ale to chyba nie ma większego znaczenia. Albo ktoś umie robić ubrania albo nie... https://www.centrumrowerowe.pl/odziez-rowerowa/spodnie-obcisle/dlugie/p,spodnie-z-szelkami-performance-windbreak-czarne-shimano,517868.html
MarcinRosoll Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Sam szukam spodni na zimę. Ten model, który pokazałeś wydaję się mega konkretny ale cena też spora. Niestety ale nie miałem styczności. Pozdrawiam
GrochowaMTB Opublikowano 16 Października 2017 Autor Opublikowano 16 Października 2017 Dnia 14.10.2017 o 14:33, MarcinRosoll napisał: Sam szukam spodni na zimę. Ten model, który pokazałeś wydaję się mega konkretny ale cena też spora. Niestety ale nie miałem styczności. Pozdrawiam Jeszcze nie są jakieś mega drogie. Daleko im do ceny ubrań np Endury itd. Poza tym wiesz, kupisz dobrze to raz, kupisz źle to najpierw zapłacisz za produkt tani a potem zaraz i tak za ten porządny. Ubrania rowerowe długo wytrzymują i nie warto tu oszczędzać. Chyba je kupie mimo braku opinii. Niebawem zimno się zrobi. Trzeba w czymś jeździć.
GrochowaMTB Opublikowano 24 Października 2017 Autor Opublikowano 24 Października 2017 Kupiłem te spodnie, na weekend przetestuję. Napisze krótką recenzję.
GrochowaMTB Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Opublikowano 14 Listopada 2017 Ok, byłem już parę razy w tych spodniach na rowerze. 1. Zakresy temperatur: w 10 stopniach za ciepło. W 5 stopniach niezły komfort z naciskiem na mocno ciepło. Myślę, że w okolicach zera będzie idealnie 2. Jakość wykonania wzorowa. Wszelkie przeszycia, zamki, wszystko idealnie uszyte. Materiały dobrej jakości. Nie można się do niczego przyczepić. 3. Rozmiar: XXL na faceta 190 cm idealnie na długość. W udach nieco luzu. Ale to chyba taka specyfika, bo materiały nie są takie rozciągliwe jak w letnich spodniach. Tylna cześć jest bardziej przewiewna, przednia bardziej sztywna i grubsza. 4. Wkładka: Średnia. Tyłek nie boli, ale też nie jest to jakieś mistrzostwo świata. Jest raczej cieńka i mało sprężysta. Po 4 godzinach było jednak jeszcze ok jeśli chodzi o tyłek. Myślę, że jest to poprawna średnia klasa. Na pewno lepsze to niż te w tańszych spodniach od Endury. 5. Budowa: Przód wiatroszczelny, tył bardziej oddychający. Wszędzie docieplająca tkanina. Dobry krój. Wygodne. Krok nie wisi. W nogawkach zameczki - łatwo się zdejmuje i wkłada. Z tyłu szelki siateczkowe. Nie powodują przegrzewania. Kilka wstawek odblaskowych. Subtelne, mało widoczne napisy. 1
Rekomendowane odpowiedzi