Hołek Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Cześć Wszystkim Pytanie może wydać się niektórym zabawne ale nie wiem jaka kasetę kupić do mojej Meridy. Kaseta która mam obecnie to SHIMANO CS-HG50-9 rzędowa 11-32T jest to kaseta która jest od nowości w moim rowerze wiec pomyślałem ze wymienię na identyczna wiec wpisałem na e-bay markę i model ze 9 rzędowa itd. ale wyskoczyły mi takie kasety identycznie oznaczone ale do różnych grup Deore, Tiagra, Sora, Alivio i teraz nie wiem która wybrać bo tylna przerzutka i cała reszta osprzętu w moim rowerze jest od SRAM Jaka wybrać? P.S znalazlem dwie o identycznym oznaczeniu gdzie jest napisane ze współpracują ze SRAM ale musiałbym je ściągać z USA Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Nie ma to kompletnie znaczenia jaką kupisz, przy tej klasie osprzętu różnice są marginalne. Ja unikałbym SRAMa, są w tej klasie cenowej mało wytrzymałe. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/lancuchy-kasety-wolnobiegi/kasety-rowerowe/p,kaseta-alivio-cs-hg400-9-rz-shimano,377938.html taka będzie zdecydowanie OK. nie ma sensu kupować tego za oceanem. Jak widzisz możesz sobie wybrać zestopniowanie. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 A chesz zachować dotychczasową rozpietość przełożeń 11-32? Odnośnik do komentarza
Hołek Opublikowano 28 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 2 godziny temu, Franz Mauer napisał: A chesz zachować dotychczasową rozpietość przełożeń 11-32? Tak Odnośnik do komentarza
jedras Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 HG400, HG500, hg50 9 rzędowe 11-32 w takim razie. Spektakularnych różnic w nich nie ma. Jak byś chciał się pakować w SRAM to 950 wygląda już całkiem fajnie, ale sam co do niego się nie wypowiem, mam wersję 10s - 1050 i z niej jestem bardzo zadowolony, nawet bardziej podoba mi się niz XT od shimano, nie miałem okazji jeździć z nią po większym błocie, przy najbliższej okazji sprawdzę jak śmiga. Podoba mi sie w tych kasetach to jak blaty są powycinane, teoretycznie powinno sie mniej syfu zbierać. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 3 godziny temu, Hołek napisał: Tak To poszedłbym, jak @jedras proponuje w CS-HG400-9. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi