Solo987 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Witajcie czy w 2023 jest jakaś sensowna szosa endurance na przynajmniej tiagrze? W cenie 5 tysięcy najsensowniejszy wydaje się chyba ROSE pro sl na 105, ale czas oczekiwania rozmiarów do 27 tygodni. Patrzyłem po innych marka i w tej cenie nie znalazłem nic na prawie pełnej tiagrze. Macie jakieś propozycje?
TrocheBiegam Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Znajomy w zeszłym roku kupił Giant Conted AR za 5300 zł na Claris. Nie zna się na rowerach i postanowił, że sam zrobi zakupy. Robi trasy po 150 km i nie narzeka. Jak nie zależy ci na napisie na ramie to w Decathlonie masz za 4700 na szczękach i 105, za 5200 na szczękach i 105, za 5300 na szczękach i Campagnolo. Za 4300 mechaniczne tarcze TRP ale przerzutki 105. Wszystko masz od ręki. W tej cenie nie ma co wybrzydzać. Albo używka. Znajomy kupił Madonkę na Ultegrze za 3600.
Greg29 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Giant na Clarisie, osiach QR i mechanicznych hamulcach za 5300 zł? Poważnie? Tu masz rower na Shimano 105 2x11, sztywnych osiach i hamulcach hydraulicznych za 5200 zł: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-sensa-romagna-disc-sle-pd35801/?v_Id=191714&gclid=CjwKCAjww7KmBhAyEiwA5-PUSm73fNMDGLPzZkkRYHSl5AM4YcAEKeG3fImAItKmiWjGjca_nXsLnRoC5K8QAvD_BwE
TrocheBiegam Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 9 godzin temu, Greg29 napisał: Giant na Clarisie, osiach QR i mechanicznych hamulcach za 5300 zł? Poważnie? Tu masz Jakbyś czytał uważnie to byś dowiedział się, że to mój znajomy kupił z zeszłym roku, bo nie zna się na rowerach. Mi doradzać nie musisz.
Greg29 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 3 godziny temu, TrocheBiegam napisał: Jakbyś czytał uważnie to byś dowiedział się, że to mój znajomy kupił z zeszłym roku, bo nie zna się na rowerach. Mi doradzać nie musisz. Ale piszesz jakbyś doradzał ten rower: 15 godzin temu, TrocheBiegam napisał: Znajomy w zeszłym roku kupił Giant Conted AR za 5300 zł na Claris. Nie zna się na rowerach i postanowił, że sam zrobi zakupy. Robi trasy po 150 km i nie narzeka Więc nie rozumiem czemu się obruszasz
TrocheBiegam Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 48 minut temu, Greg29 napisał: Więc nie rozumiem czemu się obruszasz Doradziłem 5 innych lepszych modeli. A to, że można na Claris jeździć trasy 200 km bez problemów to fakt. Wystarczy dbać o napęd.
Greg29 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Też mam jeden z rowerów na Clarisie i też nim jeżdżę długie trasy ale autor wątku pyta się: 18 godzin temu, Solo987 napisał: czy w 2023 jest jakaś sensowna szosa endurance na przynajmniej tiagrze?
TrocheBiegam Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 51 minut temu, Greg29 napisał: Też Ciebie kolego blokuję, bo ewidentnie masz ze sobą jakieś problemy, a autor powinien sprawdzić 5 pierwszych sklepów z brzegu i znajdzie 10 modeli od kwoty 4300 na napędzie 105, więc dyskusja na ten temat wydaje się zbędna. Cya.
Greg29 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Blokuj sobie, kto by chciał pytać o radę kogoś kto pisze aby pisać, nieważne, że nie na temat i się jeszcze obrusza jak mu się zwróci uwagę. Jeśli ktoś tu ma problemy to na pewno nie ja. Żegnam ozięble
Solo987 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2023 2 godziny temu, TrocheBiegam napisał: Ciebie kolego blokuję, bo ewidentnie masz ze sobą jakieś problemy, a autor powinien sprawdzić 5 pierwszych sklepów z brzegu i znajdzie 10 modeli od kwoty 4300 na napędzie 105, więc dyskusja na ten temat wydaje się zbędna. Cya. Właśnie średnio co jest w sklepach od 4300 na napędzie 105. Jeszcze mówisz o 10 modelach Xd. https://www.centrumrowerowe.pl/rower-szosowy-sensa-romagna-sle-pd35636/ a co powiecie o tej firmie? Miał ktoś styczność z rowerami tej marki?
Greg29 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Wcześniej Ci wkleiłem linka do tej Sensy na hydraulicznych tarczówkach, sztywnych osiach i napędzie Shimano 105 bo chciałeś w okolicy 5 tys. zł. Ta Sensa na szczękach i Shimano 105 co wkleiłeś to w tej cenie jest super ofertą. To jest holenderska firma, sądząc po cenach pewnie coś budżetowego bardziej, jak nasze Krossy czy Romety. W tej cenie możesz mieć używaną szosę na Ultegrze i kołach DT Swiss: https://szybkierowery.pl/produkt/centurion-hyperdrive-ultegra/ Legalna firma, faktury vat, rowery z wyprzedaży wyporzyczalni
Solo987 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2023 22 minuty temu, Greg29 napisał: Wcześniej Ci wkleiłem linka do tej Sensy na hydraulicznych tarczówkach, sztywnych osiach i napędzie Shimano 105 bo chciałeś w okolicy 5 tys. zł. Ta Sensa na szczękach i Shimano 105 co wkleiłeś to w tej cenie jest super ofertą. To jest holenderska firma, sądząc po cenach pewnie coś budżetowego bardziej, jak nasze Krossy czy Romety. W tej cenie możesz mieć używaną szosę na Ultegrze i kołach DT Swiss: https://szybkierowery.pl/produkt/centurion-hyperdrive-ultegra/ Legalna firma, faktury vat, rowery z wyprzedaży wyporzyczalni Noo ten centurion jest fajny. A jak to się dzieje, że mają używane w idealnym stanie jak podkreślają wszystkie rozmiary?
TrocheBiegam Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Solo987 napisał: Właśnie średnio co jest W tym temacie masz wymienione 5 modeli, a jak sprawdzisz ofertę Krossa, Rometa i innych tańszych marek to znajdziesz 15 modeli.
Solo987 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2023 16 minut temu, TrocheBiegam napisał: W tym temacie masz wymienione 5 modeli, a jak sprawdzisz ofertę Krossa, Rometa i innych tańszych marek to znajdziesz 15 modeli. Kross to 5700 i ma hamulce tektro Romet za 5400 jest niedostępny. Innych tańszych marek nie znam, wiec założyłem ten temat, abyście Wy mogli mnie nakierować gdzie szukać
Greg29 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Solo987 napisał: Noo ten centurion jest fajny. A jak to się dzieje, że mają używane w idealnym stanie jak podkreślają wszystkie rozmiary? Gdzieś czytałem, że to z likwidacji wypożyczalni na którejś z wysp typu Majorka czy inna Teneryfa, że ten ktoś po prostu kupił wszystkie z tej likwidacji. Pewnie ktoś miał pomysł na biznes, zamówił tych rowerów ileśtam i nie pykło. Już trochę ich chodzi po olx z wtórnej odsprzedaży. Wiesz jak jest w wypożyczalniach jeśli kiedykolwiek wypożyczałeś samochód - cackasz się jak z jajkiem żeby nie zarysować i nie płacić 😁
TrocheBiegam Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Solo987 napisał: gdzie szukać Kellys Arc 50 za 4900 na 105/tektro / allegro. Merida Scultura 400 pełna 105 za 5300 / allegro. Corratec Dolomiti ultegra/105/tektro za 5500 / allegro. Plus 4 modele w Decathlonie. Ja bym po prostu dozbierał trochę i kupił coś sensownego, bo kupno nowego roweru w tej cenie to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Po jednym sezonie będzie ochota na zmianę na coś lepszego i tracisz 1/2 ceny nowego roweru. Za 5 tys to kupuje się używkę na pełnej ultegrze. Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez TrocheBiegam 1
Rozwiązanie Greg29 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Rozwiązanie Opublikowano 6 Sierpnia 2023 (edytowane) Kellys Arc 50 - hamulce mechaniczne, osie QR. Przykładowa Sensa Romagna Disc SLE za 5 tys. zł oferuję napęd Shimano 105, sztywne osie i hamulce hydrauliczne. Nie raklamuję bo nic z tego nie mam, po prostu rozpatruję plusy i minusy. Słowacki Kellys też nie jest jakąś top marką, jest znany u nas, nawet mam ich mtb bo tak jak Densa oferują dość dobry stosunek jakości do ceny. Merida Scultura 400 - hydraulika i sztywne osie ale kosztuje ponad 8 tys. zł a nie 5 tys. zł. Na Allegro jest jeden za 5 tys. w rozmiarze S i na szczękach. Corratec Dolomiti - hamulce szczękowe, osie QR za 5 tys. zł. Przykładowa Sensa Romagna SLE na szczękach, osiach QR i Shimano 105 kosztuje sporo poniżej 4 tys. zł. Nie rozpatruję tu jakości ramy, historii marki, prestiżu napisu na ramie, itp. bo może jest to warte wyższej ceny. 4 modele w Decathlonie? Zobaczmy: - Romet Huragan 4 na Tiagrze, mechanicznych tarczach i osiach QR za 4699 zł w promocji. Reszta na minimum Tiagrze od 8 tys. zł wzwyż. Edit. Używkę na pełnej Ultegrze i bardzo dobrych kołach podlinkowałem poniżej 4 tys. zł a nie za 5 tys. zł Edytowane 6 Sierpnia 2023 przez Greg29 1
Rekomendowane odpowiedzi