Losz Opublikowano 30 Lipca 2023 Opublikowano 30 Lipca 2023 Po krótce kilka kilo zrzuciłem wracam na rower, po 2 latach…. rower wyciągnięty z piwnicy przeczyszczony i przygotowany na sezon ale szału dostanę od 3 tygodni walczę z jakimiś trzaskami w ramie dziwne jest to ze zaczyna trzeszczeć po około 2-3 kilometrach i to coraz głośniej…. powiedzcie co jak sprawdzić by sprawdzić co tak na prawdę trzeszczy …. suport bb30 zdemontowany nasmarowany nowa obejma sztycy…. brakuje mi pomysłu, siedzę i pedałuje trzeszczy, siedzę nie pedałuje nie trzeszczy, pedałuje na stojąco nie trzeszczy, obstawiam sztyce bo jak czasami się bujne nie pedałując czasami coś też trzeszczy, wymieniłem obejmę, stara ukręciłem bo dokręcenie chwilowo pomagało … rure od sztycy i sztyce czyściłem chwilowo pomagało….. może faktycznie za płytko wyczyszczone… pomoże ktoś coś?
jack78 Opublikowano 30 Lipca 2023 Opublikowano 30 Lipca 2023 Jak sztyca nie pomoże, to sprawdź stery. Ja u siebie też szukałem, wydawało mi się że dźwięk dobiega ze sztycy, a skończyło się czyszczeniem sterów i cisza jak zasiał.
Losz Opublikowano 30 Lipca 2023 Autor Opublikowano 30 Lipca 2023 Właśnie wyczyściłem sztyce, trochę końcówkę przeszlifowałem i podmalowalem bo ewidentnej była przytarte i miała lekki zadzior. wlasnie zdjąłem hak przerzutki, wyczyszczę i założę bo tez podobno może trzeszczeć
TrocheBiegam Opublikowano 30 Lipca 2023 Opublikowano 30 Lipca 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Losz napisał: pomoże ktoś coś? Wrzuć 15 sek film, a nie "coś mi trzeszczy". To równie dobrze może być siodełko. Wlej trochę oleju tam gdzie pręty wchodzą w siodełko. Z tym hakiem to nie trać czasu. Co niby w haku może trzeszczeć. Edytowane 30 Lipca 2023 przez TrocheBiegam
Losz Opublikowano 30 Lipca 2023 Autor Opublikowano 30 Lipca 2023 Już wiem ze to sztyca na 100% znajomy przytrzymał mi rower złapałem za sztyce i już wiem ze to ona wydaje dźwięk który mnie tak denerwuje 1
Rekomendowane odpowiedzi