Koń puder Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Cześć siemanko. Pierwsze kilometry na mojej nowej furze już za mną i nasuwają się pierwsze pytania. Mianowicie, to normalne w nowym amortyzatorze że nie wykorzystuje pełnego skoku mimo nie wiadomo jakiego nacisku na kierownicę, na hopkach i przy mocnym hamowaniu skok zatrzymuje się na określonym poziomie (2 cm na górze zostaje)? nie mam pompki do amorka aktualnie by sprawdzić czy cała goleń schowa się bez powietrza. Ogólnie odnoszę wrażenie że amortyzator w tym zakresie działa płynnie i wybiera dobrze nierówności przy 15% sagu tyle że pracuje jak ja 80 mm a nie na 100
Andrzej Sawicki Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Zmierz to dokładnie. Ostatni około centymetr to zapas na dobicie gumowego odbojnika zabezpieczającego przed rozwaleniem amortyzatora. Zwykle wystaje więcej goleni niż amortyzator ma skoku.
Koń puder Opublikowano 27 Września 2017 Autor Opublikowano 27 Września 2017 Goleni wystaje dosłownie kilka mm więcej niż te 100mm znamionowego skoku. W orginale nie ma na goleni gumki ale zamontowałem taki prowizoryczny wskaźnik no i nie udało mi się wyjechać powyżej tych 80mm. Może z jakiejś metrowej hopy zostanie ten około centymetr jak mówisz ale z tego co czytałem, niektóre RS'y chodzą na całej długości inne nie.
Rekomendowane odpowiedzi