mar11111 Opublikowano 3 Lipca 2023 Opublikowano 3 Lipca 2023 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy temat na tym forum. Mam problem z rowerem syna, jest to sprzęt jak w temacie. Sprawa jest taka że bębenek piasty się rozsypał..., a do tego oś jest lekko krzywa. Próbowałem rozkminić jaka konkretnie tam jest piasta ale niestety nie jestem w stanie. Wygląda to jakby był tam montowany totalny No-Name 😕 podają tylko że jest to: GL-B43R-DS Rozebrałem toz sensie odkręciłem kasetę, wyciągnąłem oś ale niestety za nic nie mogę bebenka odkręcić żeby jakoś zdiagnozować dokładnie problem. Montaż jest na klucz imbus 12. Dopytwałem w tym temacie na stronie wsparcia firmy Kross ale totalnie mnie olali, umyli ręce, skierowali mnie na jakąś chińską stronę gdzie trop się urywa Może jest tutaj ktoś kto się spotkał z tym modelem piasty? Zamówiłem na allegro (z prawem ewentualnego zwrotu) piastę Deore FH-M756 8/ 9/ 10 biegowa 32 H. Czy jest szansa że to spasuje zamiennie z tym co jest montowane? Dodam że z zaplataniem koła dam sobie radę Dodam jeszcze że rower teorytycznie jest na gwarancji bo kupiony był w czerwcu 2022 no ale zakładam że takie awarie nie podlegają naprawie gwarancyjnej. Za wszelką pomoc z góry dziękuję, pozdrawiam. Marcin Edytowane 3 Lipca 2023 przez mar11111
Raficz Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Cześć, miałem ten sam rower i problem. Bez problemu wymienili mi rok temu piastę na gwarancji po rozwaleniu bębenka. Obecnie znów się rozwaliła, myślę o czymś mocniejszym bo rower nie ma u mnie lekko, deore się spisuje? Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi