Skocz do zawartości

Jaka lampka na kask

molik.pawel

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. 

Po wczorajszym wypadzie z grupą na jazdę po Lasku Wolskim w Krakowie już wiem, że potrzebuje lampkę na kask. Na kierownicy mam Convoya S2+ (ze światełek) ale to za mało. 

Prowadzący doradził coś takiego: https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/lampki-przednie/p,lampa-przednia-eco-power-cree-z-akumulatorem-i-ladowarka-prox,339828.html

Tylko mam problem jak to zamontować, te paski wyglądają jakby szły na kasku, czyli gałąź i ściąga lampę. Myślałem, żeby może jakiegoś drugiego Convoya przyczepić o innej charakterystyce tylko nie mogę znaleźć żadnych uchwytów, oprócz kombinowanych. Zależy mi, żeby po jeździe można było zdjąć (coś jak gopro - zostaje sam uchwyt) i szybko z powrotem zamontować. Co polecacie ?

I ostatnia kwestia jak taka lampka ma się do bezpieczeństwa kasku w razie wywrotki ? Jak wiemy kaski nie zostały badane żeby coś do nich przyczepiać ? Każda pomoc się przyda a na przyszły wtorek muszę coś zorganizować.

pozdro 

Dnia 27.09.2017 o 18:06, hanus napisał:

Jakoś bardzo sceptycznie podchodzę do montowania latarki do kasku... Chodzi mi tutaj o glebę i możliwe konsekwencje takiego montażu :/ No chyba, że się mylę..

EEE, nie ma stresu, skoro kamerki wytrzymują gleby to i latarka wytrzyma.

I odwrotnie, skoro nikomu kamera krzywdy nie zrobiła to latarka też nie zrobi.