molik.pawel Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Siema. Po wczorajszym wypadzie z grupą na jazdę po Lasku Wolskim w Krakowie już wiem, że potrzebuje lampkę na kask. Na kierownicy mam Convoya S2+ (ze światełek) ale to za mało. Prowadzący doradził coś takiego: https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/lampki-przednie/p,lampa-przednia-eco-power-cree-z-akumulatorem-i-ladowarka-prox,339828.html Tylko mam problem jak to zamontować, te paski wyglądają jakby szły na kasku, czyli gałąź i ściąga lampę. Myślałem, żeby może jakiegoś drugiego Convoya przyczepić o innej charakterystyce tylko nie mogę znaleźć żadnych uchwytów, oprócz kombinowanych. Zależy mi, żeby po jeździe można było zdjąć (coś jak gopro - zostaje sam uchwyt) i szybko z powrotem zamontować. Co polecacie ? I ostatnia kwestia jak taka lampka ma się do bezpieczeństwa kasku w razie wywrotki ? Jak wiemy kaski nie zostały badane żeby coś do nich przyczepiać ? Każda pomoc się przyda a na przyszły wtorek muszę coś zorganizować. pozdro Odnośnik do komentarza
hanus Opublikowano 27 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Jakoś bardzo sceptycznie podchodzę do montowania latarki do kasku... Chodzi mi tutaj o glebę i możliwe konsekwencje takiego montażu No chyba, że się mylę.. Odnośnik do komentarza
molik.pawel Opublikowano 27 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 No właśnie to samo napisałem w ostatnim zdaniu. Tylko, że bez nie ma szans jeździć po lesie. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Dnia 27.09.2017 o 18:06, hanus napisał: Jakoś bardzo sceptycznie podchodzę do montowania latarki do kasku... Chodzi mi tutaj o glebę i możliwe konsekwencje takiego montażu No chyba, że się mylę.. EEE, nie ma stresu, skoro kamerki wytrzymują gleby to i latarka wytrzyma. I odwrotnie, skoro nikomu kamera krzywdy nie zrobiła to latarka też nie zrobi. Odnośnik do komentarza
Nurek_ Opublikowano 4 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 12 godzin temu, SpiderMAN napisał: I odwrotnie, skoro nikomu kamera krzywdy nie zrobiła to latarka też nie zrobi. Słyszałeś o wypadku Schumachera? Odnośnik do komentarza
MadOnion Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Widocznie nie słyszał ; ) ja w każdym razie na kask niczego nie montuję. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi