BlackBikeRider Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Witam forumowiczów! Dziś w drodze do serwisu rowerowego przytrafiło mi się coś czego jeszcze nigdy nie miałem. Do rzeczy... Pękło trzymanie(czy jak to się fachowo nazywa) od przerzutki. A więc. Jechałem do serwisu w celu wyregulowania przerzutek po moim ostatnim wypadku na którym upadłem na ramę i zgjąłem trzymanie pedała i wykrzywiłem przerzutkę tylną. Przerzutka na biegu 1 z tyłu ocierała o szprychy. Więc jadąc do serwisu na biegach 2/3 które w miarę działały stwierdziłem że sprawdzę które biegi zle wchodzą żeby mechanik miał większą wiedzę o problemie. I w ten na biegu 1/1 trzask. Przerzutka przeleciała i łańcuch zrobił dziwne kółeczka. Do tego łańcuch wypadł z zębatki w przerzutce ?? Pytanie jest takie co mogę zrobić we własnym garażu jeśli się da, czy trzeba to wymienić, ile by to wyszło w serwisie? Dziękuje za uwagę i liczę na pomoc.
Gość Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 nie powinieneś był tego robić jak wiedziałeś ze przerzutka ociera o szprychy. Klasyczne zaciągnięcie przerzutki przez koło i złamanie haka. Oddaj to do serwisu. Wymiana haka to groszowe sprawy sam hak ze 30 zł. Nie wiadomo jak bardzo ucierpiała sama przerzutka i czy nie trzeba będzie jej prostować.
Gość Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Możesz sam wymienić hak ale wnioskuje, że kompletnie nie orientujesz się w temacie. Idź z tym na serwis
BlackBikeRider Opublikowano 28 Września 2017 Autor Opublikowano 28 Września 2017 Dzięki za odpowiedź, dzisiaj idę do serwisu
Rekomendowane odpowiedzi