peterson Opublikowano 26 Czerwca 2023 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Witam, proszę o pomoc w temacie Posiadam sztyce w technologii d-fuse - w przekroju ma kształt litery D - mój problem dotyczy krzywego siodełka Na początku myślałem, że to kwestia siodełka, więc wymieniłem siodło na nowe giant approach, nie pomogło krzywizna była spora, następnie po dokładniejszym przyjrzeniu się rzeczywiście sztyca była krzywa fabrycznie - idąc za ciosem wymieniłem aluminiową na karbonową - jest lepiej ale nadal siodło jest skręcone lekko w prawą stronę, co widać na zdjęciach Co można zrobić w takiej sytuacji, przynam ze brak mi pomysłow, probowalem nawet przy dokrecaniu jarzemka naciskac siodło delikatnie na lewą stronę i tak samo ze sztyca - ma minimalna mozliwosc przy dokrecaniu obrocenia jej w prawo i lewo, doszedlem do maximum w lewo i wygladalo calkiem okey, ale sztyca po 10 km i tak wrocila na swoje miejsce Dokrecam kluczem dynamometrycznym 6 nm klin na sztycy i siodlo 10 nm, do sztycy stosowalem paste do karbonu Prosiłbym i pomoc
Incognito8848 Opublikowano 10 Czerwca 2025 Opublikowano 10 Czerwca 2025 Hej udało ci się coś z tym zrobić?
nctrns Opublikowano 1 Lipca 2025 Opublikowano 1 Lipca 2025 @Incognito8848 jeśli masz taki problem to rama do reklamacji
DudekR Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Opublikowano 11 Sierpnia 2025 Jak rower na gwarancji zgłoś się gdzie kupowaleś nie oni się tym martwią albo od razu do reklamacji
Rekomendowane odpowiedzi