misiod Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Witam, mam pytanie czy ktoś z Was - posiadaczy mierników mocy - zrobił może kiedyś takie naukowe porównanie? Chodzi mi o to że nie mam takiego miernika ale Strava jakoś po swojemu wylicza mi średnią moc jaką uzyskałem podczas jazdy. Chciałbym zweryfikować czy te dane są choćby zbliżone do prawdziwych. Dajcie znać jak wyszło! pzdr Michał
suqub Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Podpinam się. Również jestem zainteresowany.
michwoz Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Estymacje mocy na Stravie będą bliskie rzeczywistości ale tylko w odpowiednich warunkach: 1. W miarę stromy podjazd (im dłuższ tym lepszy). 2. Tylko na szosie, przy przyzwoitej nawierzchni. 3. Prawidłowo wybrany rodzaj roweru (szosa) i jego waga. 4. Prawidłowo wpisana waga zawodnika. 5. Kiedy nie wieje mocny wiatr. 6. Prawidłowe dane wysokościowe podjazdu. 7. Nie jedziemy na kole innego zawodnika. Estymacje mocy na Stravie mogą być bardzo niedokładne: 1. Przy każdym innym rowerze niż szosowy. 2. Na płaskim kiedy wieje wiatr. 3. W terenie przy dużych oporach toczenia. 4. W sytuacji kiedy dane wysokościowe są nieprawidłowe. 5. Podczas jazdy w grupie.
misiod Opublikowano 28 Września 2017 Autor Opublikowano 28 Września 2017 @michwoz - logicznie rzecz biorąc masz rację, ale mnie chodzi o bardziej namacalne dane. Czy ktoś z miernikiem mógłby zrobić test? Odpalić Stravę bez podłączonego miernika w telefonie a w drugim urządzeniu zarejestrować ten sam przejazd z danymi z miernika i porównać?
piotr.solek Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Było coś takiego na youtube. Gość jeździł i porównywał. Jak znajdę to wrzucę. Edytowane 23 Marca 2018 przez piotr.solek 1
Rekomendowane odpowiedzi