MrEmek Opublikowano 20 Czerwca 2023 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Cześć! Czy miał ktoś podobny problem? Mocno dociskając pedały podczas jazdy z łańcuchem na górnym blacie z przodu i na czwartym od dołu z tyłu łańcuch trze mi o przednią przerzutkę wydając nieprzyjemny odgłos. Byłem już w dwóch serwisach i nie potrafili sobie z tym poradzić. Gdy rower wisi na wieszaku podczas regulacji to wszystko jest ok, natomiast gdy się przyłoży siły podczas jazdy już nie. Problem ten występuje kiedy lancuch jest na górnym blacie z przodu i na czterech najmniejszych z tyłu. Ostatni serwis powiedział, że to normalne odgłosy, ale wyczytałem, że to może być krzywy przedni blat lub wina supportu albo nawet ramy. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Rower Canyon Endurance z Shimano 105. Rower nowy i zastanawiam się nad reklamacja/odesłaniem. Filmik:
MrEmek Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2023 Jestem po trzech serwisach i problem jest częściowo naprawiony. Częściowo, ponieważ dalej ocieranie występuje na najmniejszym blacie na kasecie oraz tym razem dodatkowo na pierwszych trzech blatach od góry. Wszystko gdy łańcuch jest na większym blacie z przodu. Stąd moje pytanie. Czy to może być wina supportu? Albo mało sztywnej ramy? Czy mało sztywna rama to wada produktu?
Rekomendowane odpowiedzi