skola@wp.pl Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 (edytowane) Witam Posiadam Sram gx mam z nią problem, biegi wchodzą normalnie ale z 1 nie chce zejść na 2 tylko przeskakuje od razu na 3. W odwrotnej kolejności jest normalnie. Kaseta ma przejechane 1800 km i ma nowy łańcuch tez Sram GX. Łańcuch smarowałem pro goldem tez wytrzymał 1800km przez 3 lata według przymiaru miał 0,5 ale wymieniłem na nowy. Regulacja przerzutki robiłem sam razem z przymiarem opasania bo mam ten biały i czerwony przymiar ( biały jest lepszy jak dla mnie). Rower nie jest katowany czasem jade w puszcze ale tak to raczej utwardzony szuter. w Sugestie? Dodatkowo mam z przodu rebe i szczerze nic tam nie było ruszane nic jej nie dolega, smaruje brunoxem tylko golenie raz na jakis czas i wycieram, czy na zime powonieniem już oddać ja na fuul przegląd? Pozdrawiam Edytowane 14 Czerwca 2023 przez skola@wp.pl
vdcmike Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 Brunox niszczy amortyzatory to raz. A dwa - reba wymaga przeglądu związanego z wymianą oleju smarującego co 50h jazdy a pełny serwis (związany z wymianą uszczelnień, pierścieni oraz oleju w tłumiku) co 200h jazdy. Więc sam sobie odpowiedz czy czas już na serwis. Odnośnie napędu sprawdziłbym hak (nie na oko tylko przyrządem) oraz stan kółka prowadzącego i jego ew. luzów. Można też spróbować pobawić się śrubą opasania pomimo tego, że jest ustawione na przymiar.
Rekomendowane odpowiedzi