Skocz do zawartości

MTB - jak sprawdzić model

sobiehombre

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

tak jak w temacie jak sprawdzić konkretny model roweru ? Otóż kupiłem rower kilka lat temu ale chciałbym znać jego konkretny model ponieważ na serwisie podważyli jego „oryginalność”. Nic poza numerem seryjnym ramy nie posiadam 

Opublikowano
15 godzin temu, sobiehombre napisał:

Witam.

tak jak w temacie jak sprawdzić konkretny model roweru ? Otóż kupiłem rower kilka lat temu ale chciałbym znać jego konkretny model ponieważ na serwisie podważyli jego „oryginalność”. Nic poza numerem seryjnym ramy nie posiadam 

Pokaż fotkę

Opublikowano
1 godzinę temu, Szymon88 napisał:

Pokaż fotkę

IMG_0526.jpeg
Opublikowano

Jak mogę to sprawdzić ? Ktoś coś ?

Opublikowano

Po pierwsze mając numer seryjny spróbuj napisać do Scott'a zapytanie - może Ci odpowiedzą.

A wiesz cokolwiek na temat tego roweru? Sama informacja, który to jest rocznik już by pomogła bo wtedy można przeszukać katalog Scott'a z tego rocznika i może uda się wpaść na ten model.

Opublikowano

Być może mógłbyś liczyć na większy odzew gdyby ta fotka była większa, pokazywała więcej szczegółów bo widać rower marki Scott prawdopodobnie typu cross i nic więcej. Dodatkowe fotki z paroma detalami np. osprzętu i lub opis specyfikacji tego osprzętu też byłby pomocny.

Opublikowano

Scott miał podobny font marki, ale nieco się różnił. A sprawę rozstrzyga brak logo na froncie. Rama to w ogóle wygląda jak od Btwina.