kar7803 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Witam, Mam problem z kasetą SHIMANO 105 HG700, napęd grx 2x11. Podczas kręcenia do tyłu na 11 biegu łańcuch jakby próbuje wskoczyć na niższy bieg. Podobnie jest na 10 biegu. Na pozostałych biegach jest w porządku. Nagranie jak to u mnie wygląd. Serwis rowerowy stwierdził że to problem kasety. Według nich ma pokrzywione zęby. Po założeniu nowej kasety i łańcuch nie ma poprawy, ten sam problem. Co może być tego przyczyną? Rower to Kross Esker 6.0
raven Opublikowano 8 Czerwca 2023 Opublikowano 8 Czerwca 2023 przy normalnej jeździe - do przodu też tak się dzieje?
kar7803 Opublikowano 8 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2023 Przy jeździe do przodu jest w porządku.
raven Opublikowano 8 Czerwca 2023 Opublikowano 8 Czerwca 2023 no to po prostu nie pedałuj na 10 i 11 do tyłu (bo i po co?) jak Ci to przeskakiwanie przeszkadza
kar7803 Opublikowano 9 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2023 Raczej chodzi mi o to czy to jest normalne że tak się dzieje? Miałem kilka raperów i w żadnym tak nie było.
raven Opublikowano 9 Czerwca 2023 Opublikowano 9 Czerwca 2023 nic mi nie przychodzi do głowy... może śrubkę poluzuj trochę (jak jej tam... śruba B), nie miałem do czynienia z grx, może się coś gryzie z 105? w każdym razie bym się nie przejmował
Rekomendowane odpowiedzi