lemos96 Opublikowano 29 Maja 2023 Opublikowano 29 Maja 2023 Cześć, niedawno kupiłem używkę fulla Carrera Titan X do amatorskiego jeżdżenia po lesie. Szybko mi się to odbiło czkawką. Wymieniłem suport (powerspline), kasetę NX PG-1230 oraz Łańcuch NX na nowe. Przerzutkę tylną mam SX. I za cholerę nie mogę tego wyregulować. Zauważyłem, że lekko faluje mi bębenek. Mimo to myślę, że przerzutka tylna też nie jest w najlepszym stanie. Chciałbym ten badziew Sram SX wymienić na SLX m7100. Pytanie czy manetka slx i przerzutka slx będzie kompatybilna z łańcuchem i kasetą Sram NX? Jaki bębenek powinienem zakupić? Zastanawiam się też nad upgradem tych rzeczy bo nie jest to jakiejś wysokiej jakości rower i troszkę mnie boli kieszeń.
vdcmike Opublikowano 29 Maja 2023 Opublikowano 29 Maja 2023 SLX M7100 w kwestii przerzutek/manetek nie wnosi kompletnie nic ponad Deore M6100. To praktycznie te same komponenty z innym logo. Tak będzie to pracowało z kasetą/łańcuchem NX (12s) Jeśli chciałbyś założyć kasetę shimano to potrzebujesz bębenka microspline.
lemos96 Opublikowano 29 Maja 2023 Autor Opublikowano 29 Maja 2023 9 godzin temu, vdcmike napisał: Jeśli chciałbyś założyć kasetę shimano to potrzebujesz bębenka microspline. Kasety wymieniać nie chcę bo właśnie się pospieszyłem i już kupiłem NX'a. Jedynie bębenek do NX bym potrzebował. Czyli mówisz że m7100 to to samo co m6100?
vdcmike Opublikowano 30 Maja 2023 Opublikowano 30 Maja 2023 Przerzutki i manetki to samo. Korba, kaseta i hamulce są faktycznie inne.
Rekomendowane odpowiedzi