obek-86 Napisano 24 Maj Udostępnij Napisano 24 Maj Czołem Panie i Panowie. Bardzo proszę o pomoc Pacjent to rower 15-20 letni Wheeler Podkusiło mnie aby odkręcić tył koła zdjąć w ogóle. I po zamontowaniu ponownie koło się nie kręci. Dodatkowo przy wyciąganiu zacisku nie da się go wyciągnąć tylko trzeba odkręcać razem z częścią umieszczoną w kasecie Dodam jak zacisk chcę wyciągnąć z tą długą śrubą to nie można go wyciągać luzem tylko trzeba non stop odkręcać żeby wyszedł. Tak jak by się przykręcał do tej części co jest w środku kasety. Wybaczcie nie jestem specem rowerowym i nie znam pojęć i nie wiem jak to się nazywa w środku. Teraz jak zamontowałem koło i zacisnąłem koło w ogóle nie chce się kręcić Możecie doradzić jak to ogarnąć ? Poniżej zdjęcia jaki sprzęt i jak to dziwnie wygląda jak się nie da wyciągnąć "zaciskacza" Odnośnik do komentarza
obek-86 Napisano 24 Maj Autor Udostępnij Napisano 24 Maj To w środku wydaje mi się że to jest pęknięte temu koło tak chodziło na boki. Dobrze myślę? Teraz pytanie czy taką część można dokupić ? Jeśli nie to co muszę zrobić aby ponownie jeździć. Zastanawia mnie jak ja robiłem miesięcznie około 200 km na takim złamaniu Odnośnik do komentarza
Greg29 Napisano 25 Maj Udostępnij Napisano 25 Maj https://allegro.pl/listing?string=oś piasty tył qr 1 Odnośnik do komentarza
obek-86 Napisano 26 Maj Autor Udostępnij Napisano 26 Maj No i kupiłem nowy założyłem i koło gorzej chodzi niż po wymianie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi